בישיבת ועדת חוץ וביטחון אמר ראש אמ"ן, האלוף עמוס ידלין כי, "הסורים זה לא החיזבאללה, יש להם הרבה מה להפסיד", עוד הוסיף כי השלב הבא בהצטיידות הפלסטינית היא קטיושות ל-40 ק"מ.



את סקירתו בישיבת ועדת חוץ וביטחון, פתח ראש אמ"ן, במתרחש במדינות המזרח התיכון. בהתייחסו לאיראן אמר כי, "לאחר הפסקה של חודש ימים חזרו ההתבטאויות הקיצוניות של נשיא אירן נגד ישראל, אירן נמצאת בכוונה להגיע לעצמאות גרעינית והמחיר הנוכחי שהם משלמים על כך מבחינתם הוא סביר, האיראנים מאותתים לעולם שלא יתפשרו על שום פשרה פחות מזכות העשרה של אורניום".



"האיראנים מעוניינים שהעולם יכיר שחצו את הסף הטכנולוגי, אם הם מגיעים למשא ומתן כשהטכנולוגיה בידם, זה סיפור אחר מבחינת אירופה והעולם המערבי", עוד הוסיף ידלין כי העולם מגיב בצורה איטית להתפתחות האירנית "ומבחינת האיראנים זה משתלם, והם מקווים שעוד מעט יעברו את הסף הטכנולוגי של נקודת האל-חזור".



"הם מתחילים להרגיש את הלחץ הבינלאומי עליהם אך זה לא גרם לשינויים מדיניים, איראן היא לא צפון קוריאה, הם צריכים את העולם המערבי ומוטרדים מהמשך הסנקציות עליהם".



בהתייחסו לחמאס הוסיף כי החמאס מעוניין לחזור לרגיעה, אז הפתיע ואמר כי "מחצית מהכוח המבצע של החמאס נפגע", "חמאס הופך מארגון טרור מפוזר בתוך האוכלוסיה לכוח צבאי במודל חיזבאללה, כוח מאומן במבנה של מחלקות וגדודים המאומן בלחימת גרילה בשטח בנוי, ומאמין שבשלב כלשהוא יהיה עימות בין צה"ל והחמאס".



"רוב הקאסמים שנמצים בידם הם לטווח של 9 ק"מ, הם עשויים ראש נפץ תקני, ואם מוספים לו חומר נפץ מקבלים קאסמים שמגיעים ל-13 ק"מ, בידי החמאס יש גם טילי גראד לטווח של 20 ק"מ, ויש לערך לשלב הבא שבו עלולים להשיג קטיושה נישאת של 122 מ"מ, היכולה להגיע לטווח של 32-40 ק"מ".



בהתייחסו לזירה הסורית אמר כי להערכתו סוריה לא תיזום מלחמה אך הם עושים הכנות קונקרטית במבנה הגנתי, של הרחבת מערכי האש וניקוי מוצבים, "הם מגיעים למצב של מוכנות יותר למלחמה מאשר בעבר, אך זה לא אומר שמוכנים למלחמה כבר מחר... לסורים יש הרבה מה להפסיד במהלך מלחמה, יש להם מערכות אזרחיות שעלולות להיפגע, סוריה היא לא חיזבאללה, זו מדינה עם משטר ועם תשתיות", סיים.