"חרס זיכרונות" הינו צמד מילים המופיע בשירה של רחל "בעיר" ומהווה גרעין רעיוני לתערוכה המוצגת לכבוד שבוע הספר העברי במוזיאון לצילום בתל חי. התערוכה "חרס זיכרונות", הינה מחווה לרחל המשוררת ונעמי שמר.



בתערוכה מוצגות 20 יצירות של סטודנטים לאומנות מהמכון לאומנויות תל-חי ובמסגרת אירועי "חלון גלילי" לספרות ושירה, המתקיימים באתרים ומקומות שונים בגליל לאורך חודש יוני.



העבודות עשויות בטכניקות שונות, תצלום מודפס על בד, אקריליק על בדים, שמן על בדים, תצלום מודפס על קליפת אקליפטוס ועוד.



רחל רבינוביץ'-אוצרת התערוכה במוזיאון לצילום בתל חי אומרת: "צמד המילים "חרס זיכרונות" מופיע בשירה של רחל "בעיר", כשהוא מופקע מהקשרו הוא מהווה גרעין רעיוני לתערוכה. הניסיון לשחזר זיכרון הינו שבור ולא פעם מעלה חרס. עקבות השבירה מסתמנים כפרגמנטים הנקבצים במבט למכלול, כמו בפעולת ריפוי של איזור מוכה מלחמה. הצילום מהווה נקודת מוצא או סיכום של תהליך התבוננות. הוא פועל כגורם מרסן או לחילופין מעצים".



בין העבודות: צילום בעקבות השיר "שתיקה", "בלילות מקדם", "זיכרונות", "צריחות שצרחתי", "הינה הינהו הדווי", "ידיך הרכות" של רחל ו"כמו חצב", "חורשת האקליפטוס", "ירושלים של זהב" של נעמי שמר.

בין הסטודנטים המציגים: אדווה גבעון, אופירה חני, רונה קפון, שקד נבות, אסף מידני, דניאלה ענתבי, אדווה סדן, ספריאלה בן עזרא, יפעת זלץ, הלן זוקמן, אביב בוגדנובסקי ודנה זלצמן.



אוצרת ומנחה רחל רבינוביץ'.



פתיחה חגיגית תתקיים היום (ד') אחר הצהריים במוזיאון הפתוח לצילום בגן התעשייה תל-חי.