בית המשפט המחוזי בחיפה גזר ארבע שנות מאסר וחצי על מרינה צוראל, מנהלת חשבונות בעמותה לקשישים לשעבר, שהורשעה כי מעלה בכספי העמותה. היקף המעילה נאמד ביותר מארבעה מיליון שקלים.
השופט שיף ציין בגזר הדין כי העבירות שעברה הנאשמת ונסיבותיהן הנן חמורות מאד. מקופתה של עמותה העוזרת לנזקקים, נגנבו 4,000,000 ₪ (והוחזרו 200,000 ₪) שהיו אמורים להנתן לאנשים רבים, חסרי אמצעים, על מנת להקל על מצוקותיהם. חלף זאת, הועבר הון עתק לקופתה של משפחת הנאשמת, במשך תקופה ארוכה ובשיטתיות ראויה לכל גנאי. המדובר בהתנהלות מושחתת, תוך ניצול תפקידה של הנאשמת בעמותה והידע שצברה במהלך עבודתה. עוד ציין כי עבריינות כלכלית היא מסוכנת והרסנית לחברה ויש ליתן לסיכון זה ביטוי בגזר הדין.
לקולא התחשב השופט בנסיבותיה האישיות כבדות המשקל ויוצאות הדופן של הנאשמת. שידעה שכול חוזר ונשנה מגיל צעיר, מה שבסופו של דבר השפיע על מהלך חייה והשאיר את חותמו עליה ועל משפחתה. להוא הוסיף כי חריצי השכול ולחץ הנושים הותירו צלקות בנפשה הדואבת של הנאשמת עד שבסופו של דבר נכנעה ללחצים חיצוניים ופנימיים ועברה את העבירות הנדונות. הוא ציין כי מקובלת עליו עדות בתה של הנאשמת, לפיה עמדו לפנותם מדירתם בשל אי תשלום חוב המשכנתא ולפיכך אמץ את גירסת הנאשמת, כי כספי המעילה אכן הוצאו עבור תשלום חובות ובשל טיפולים רפואיים. לנגד עיניו עמדה גם העובדה שהנאשמת לא שוחררה ממעצרה בשל אי מסוגלותה להפקיד את סכום הערבות שהיווה תנאי לשחרורה. הנאשמת אף לא פנתה לביהמ"ש בבקשה להפחית את סכום הערובה. ובנוסף התחשב בכך שהנאשמת החזירה 200,000 ₪ לקופת העמותה בטרם נתגלתה המעילה, בהודיית הנאשמת במיוחס לה ובשיתוף הפעולה שלה בעת חקירתה במשטרה.
הענישה במקרה זה, קבע השופט שיף, צריכה לאזן בין החומרה היתרה שבמעשים ובנסיבות שבגינן הורשעה הנאשמת, לבין נסיבותיה האישיות של הנאשמת קשת הגורל.
אשר לאי גזירת קנס על הנאשמת ציין השופט שיף כי " ככלל, ראוי לגזור בגין עבירות כלכליות גם עונש של קנס כספי ופיצוי לנפגעים. במקרה זה ראוי היה לגזור קנס כספי גבוה. מטיעוני הסניגור שוכנעתי כי אין טעם בגזירת עונש קנס, שכן ברור כי הקנס יהפך למאסר בשל אי יכולתה של הנאשמת לשלמו. לפיכך, אני מקבל את בקשת הסניגור שלא להטיל על הנאשמת עונש של קנס ולשקלל החלטה זו בעונש המאסר המכביד יותר שיגזר על הנאשמת".
בנוסף ציין השופט כי תלוייה תביעת פצויים של המתלוננת כנגד הנאשמת ומטעם זה לא יידרש לפצוי.