חרדים הציתו פחי אשפה בשכונת מאה שערים בירושלים במחאה על אישור המשטרה לקיים את מצעד התועבה בשבוע הבא בבירה. קודם לכן נחסם לתנועה רחוב שבטי ישראל. מאות חרדים הפגינו גם בצומת הרחובות שומר פינת עזרא בבני ברק. מהמשטרה נמסר כי הושלכו אבנים לעבר השוטרים והובערו פחי אשפה.
איגוד רבנים בצפון-אמריקה, המאגד כ-750 רבנים, מאיים להפסיק לתמוך בישראל אם ייערך בירושלים מצעד הגאווה. בגל"צ דווח כי ראשי הארגון פנו היום לרב הראשי לישראל, יונה מצגר, ואמרו שאם יצעדו חברי הקהילה ההומו-לסבית בבירה, הם יורו לחברי קהילותיהם להפסיק לתרום לישראל. לדבריהם, מצעד בירושלים יהווה אות קלון לישראל ועלול לעורר אנטישמיות.
עוד דווח כי הנשיא הנבחר שמעון פרס מציע לתווך בין מארגני המצעד בירושלים לבין המתנגדים. פרס פנה הערב אל ראשי "הבית הפתוח" המארגן את המצעד, והציע את עזרתו בגישור בין הצדדים, במטרה להפסיק את האלימות בבירה.
מנכ"לית "הבית הפתוח" נועה סתת, אמרה בתגובה כי הארגון לא ינהל כל משא-ומתן, כל עוד לא תינתן התחייבות של ראשי הקהילות הדתיות בירושלים לחדול מהאיומים והאלימות.