בכירים בתנועת האחים המוסלמים, ארגון האם של החמאס, ובהם מוחמד אל-סייד חביב סגן מנהיג התנועה, פועלים נמרצות כדי לשכנע את מנהיגות החמאס לחזור לנהוג בדרך ההיגיון ולחדול ממרחץ הדמים ברחובות עזה. כך מדווח הבוקר (17 ביוני 2007) העיתון "אל-קודס אל-ערבי". גם הנהגת האחים המוסלמים בירדן פרסמו הודעה ברוח דומה ופנו לחמאס למתן את עמדותיו.



גורם בכיר בתנועה אומר בשיחה עם כתב העיתון, כי האירועים האלימים ברצועת עזה מעוררים דאגה בקרב האחים המוסלמים במצרים ועל בסיס התקיימו מגעים עם החמאס והפתח בניסיון להחזיר את שני הצדדים הניצים לשולחן הדיונים. גמאל חשמת, לשעבר חבר פרלמנט מטעם האחים המוסלמים תיאר את המאבק בין החמאס לפתח כעימות על רשות מזויפת אשר גרם נזק כבד לבעיה הפלשתינית. עבד אל-חמיד רזאלי, יועצו של מנהיג האחים המוסלמים מהדי עאכף, ציין כי עאכף חש זעזוע עמוק מקשיות הלב שהובילה את שני הצדדים לעימות ובכך העניקו הזדמנות פז לישראל.



המשלחת הביטחונית המצרית ששבה לקהיר מרצועת עיזה לאחר ההפיכה הצבאית פנתה לבכירים באחים המוסלמים להפעיל את השפעתם הממתנת על החמאס ואולם סיכויי ההצלחה נראים לכל הצדדים קלושים. הסכסוך בין החמאס לפתח מתחיל לעבור גם למחנות הפליטים בלבנון. אמש אירעו מספר תקריות אלימות בין תומכי הארגונים השונים במחנות הפליטים אל-בדווי ואל-בס.