בתום דיון שערכה הוועידה המרכזית של מפלגת בל"ד, שהתכנסה בשפרעם, הוחלט כי המפלגה תשריין את המקום השלישי ברשימתה לכנסת לנשים. ע"פ ההחלטה בכל שלישיית מקומות ברשימת המפלגה, יוקצה מקום לנשים.
146 חברים הצביעו בעד לעומת 104 שהתנגדו. בל"ד תהיה למפלגה הערבית הראשונה שמשריינת מקום לנשים.
רשימת מועמדי בל"ד:
הד"ר עזמי בשארה שעזה את הארץ בשל חקירה בטחונית נגדו בחשד כי ריגל למען החיזבאללה במהלך מלחמת לבנון השניה.
הד"ר ג'מאל זחאלקה, ואסל טהה, סעיד נפאע, ג'ומעה זבארקה, עבד אל רחים פוקארה, מחאסן ראבוס, מאזן גנאים, אינאס עודה חאג' ופואד סולטאני.
במצע בל"ד נכתב:
בל"ד מדגישה את הצורך בשמירת הזהות הלאומית של החברה הערבית בתוך ישראל, ואת הצורך בארגונה של חברה זו במסגרות פטריוטיות ודמוקרטיות. היא מתנגדת לכל צורות הפנאטיות, הדתית והחמולתית, ופועלת בכדי לבסס תרבות פטריוטית ודמוקרטית מודרנית ונאורה. היא מעלה את שאלת שוויון האישה לגבר בכל תחומי הפעילות החברתית והפוליטית, ומדגישה את הצורך בהבטחת השתתפותה הפעילה של האישה במרחב הציבורי.
בל"ד קוראת למימוש ההחלטות הבינלאומיות באשר לשאלה הפלסטינית, בכדי לתקן את העוול ההיסטורי שנעשה לעם הערבי הפלסטיני, ופועלת לגיוס כל הכוחות האפשריים בקרב האזרחים הערבים הפלסטינים ואת הכוחות הדמוקרטיים מול מדיניות התוקפנות הישראלית היומיומית כלפי עמנו הפלסטיני החי תחת הכיבוש.
"בל"ד פועלת למען פיתוח שיתוף הפעולה הערבי יהודי על בסיס של שיוויון וצדק חברתי וזכות ההגדרה העצמית שהיא מאמינה בה, והיא פועלת להקמת מוסדות דו-לאומיים במטרה לארגן ולפתח שיתוף פעולה זה. בל"ד פונה לבני עמנו, על כל מרכיביו החברתיים, גברים כנשים, להצטרף לשורותיו, בכדי לתרום לבנייתה ופיתוחה והשגת מטרותיה".