וועדת ההקצבות של עיריית ירושלים אישרה אתמול את הגדלת תקציב תנועות הנוער בבירה באופן משמעותי ביותר. באישור זה קיבלה הועדה את ההצעה אותה יזם וקידם חבר מועצת העיר דוד הדרי, נציג סיעת המפד"ל במועצה.



הדרי מציין כי מאז כניסתו לפקיד הוא הצליח "בעזרת ה' להגדיל את תקצוב תנועות הנוער ב-500%". זאת מאז תחילת כהונתו לפני כארבע שנים. כמחזיק תיק חברה ותנועות נוער במועצת העיר הוא בטיח להמשיך במלוא המרץ, כהגדרתו להגדלת התקציבים והמשאבים למען הנוער בבירה.



הדרי מציין כי ההקצבות שניתנו אתמול, הינן גדולות לאין שיעור מההקצבות שהיו לפני כניסתו לתפקיד. יחד עם זאת, לדבריו "ההקצבות הללו גדולות בצורה משמעותית אפילו מההקצבות שניתנה בשנה הקודמת".



הוא מספר ומסביר כי פעל להוסיף על שיטת התקצוב שהייתה נהוגה עד כה, לפיה התקצוב חל לפי מספר החניכים. בעקבות המלצתו, יתוקצבו החל מהיום תנועות הנוער גם בתקציב מיוחד לצורך שיפוץ ותחזוקת סניפים, דבר שכאמור לא היה עד כה.



עוד מציין הדרי בסיפוק ואומר כי מבין תנועות הנוער תקצובן של התנועות הדתיות גדל באופן המשמעותי ביותר ביחס לשנת 2006. כך זכו השנה (2007) תנועות בני עקיבא, עזרא ואריאל להקצבה כמעט פי שלוש מההקצבה שניתנה להן בשנת 2006, שהיא עצמה הייתה גבוהה מאוד מההקצבות שהיו לתנועות אלו בשנים הקודמות.



"תנועות הנוער הינן הדגל הראשון במעלה בפעילויותיה של העירייה לטובת נוער וצעירים בעיר", אומר הדרי הקובע כי "כל השקעה בתנועות נוער, הינה השקעה כדאית מעל ומעבר לכל השקעה אחרת המתבצעת על ידי עיריית ירושלים".