מה משותף בין "קללת השרמוטה"- של יפעת אלקובי ל"מטע המישמישים" של ארטס? לא תאמינו אך המכנה המשותף הוא שי חזקני, הכתב הצבאי של ערוץ 10.



מסתבר שכאשר אין למר חזקני חומר מעניין לשידור, ומתחריו בתחום אלון בן- דוד וינון מגל מאפילים עליו, הוא ממהר ופונה לחבריו "בשלום עכשיו" ובארגוני האנרכיסטים למיניהם ומבקש נואשות חומר פרובוקטיבי. רצוי שיראו בו מתנחלים אלימים (פיזית ומילולית) שמתעללים ב"ערבים מסכנים" ורצוי מאד חיילים קלגסים שעוקרים עצים, רצוי עצי פרי.



כך לקח קלטת וידיאו עתיקה ועבשה בו הופיעה תושבת תל רומידה יפעת אלקובי המקללת ערביה, קלטת שקיבל מארגון שמאל ידוע, הציג אותה כקלטת של אירוע חדשותי, מבלי להציג כמובן רקע מאזן על ההתנכלות הערבית לתושבי חברון היהודים, חולל מהומה תקשורתית וזכה להיות יקיר השמאל הקיצוני.



בחודש האחרון התקשה למצוא חזקני חומר פרובוקטיבי אקטואלי, ולכן פנה לחברו – מפעילו יריב אופנהיימר. זה מיהר למסור לו אייטם נפלא: צבא הקלגסים הציוני עוקר מטע של שישים עצי מישמש בסיוע מחפרון מפלצתי.



מר חזקני לא טרח גם במקרה זה לספר לצופים את עובדות האמת.



בראשית הכתבה הודיע שעקירת המטע בוצעה בשל העברת קו ביוב להתנחלות אפרתה. שוב, אלה המתנחלים המרושעים שבשל רווחתם האקולוגית לא מהססים לעקור את כבשת הרש- מטע המישמישים של הפלחים האומללים מארטס.



אומנם מובעת תמיהה איכה רתמו אנשי אפרת את צה"ל כקבלן לעבודות ביוב ואכן בהמשך הכתבה התברר שאין לקו הצינורות שום קשר לאפרתה אלא זה בכלל קו מים שמניח צה"ל לצורך הקמת ה"גדר הרעה" וספיחיה.



מר חזקני לא טרח ליישב את הסתירה שהציג בכתבה שלו. יתרה מזאת מתגובת צה"ל שנמסרה עולה כי הנושא נידון בבג"צ, ובית המשפט דחה את העירעור של הערבים. זה שמט בכלל את הטיעון המוסרי והפך את הסיפור לכתבת תעמולה גסה ומתועבת של השמאל הקיצוני.



גרוע מכל חזקני לא סיפר לצופים כי אין כאן חדשות- אלא עתיקות ממוחזרות. הכתבה שודרה בטלויזיה לפני חודשים רבים ומאז שודרה בכל אתר אינטרנט "הומני- ליברלי- מתקדם" – קרי פוסט ציוני ואנטי ציוני. רואים בבירור שהכתבה צולמה בשלהי החורף ולכן הערבים ותומכיהם האנרכיסטים שעברו לגור במטע; עוטים בגדים חמים ומדליקים מדורות כדי להתחמם. הלו חזקני, אנחנו בחודש יולי בעיצומו של הקיץ, איך תסביר את הסתירה?



וכמובן לקינוח מופיע אצל חזקני המוכיח בשער, נביא הזעם, מטיף המוסר, מר יריב אופנהיימר מנכ"ל "שלום עכשיו" המציג את מסריו החד- צדדיים,ומר חזקני לא טרח לעשות את הדבר האלמנטרי ביותר לתת זכות תגובה גם לתושבי אפרתה שהוכפשו בראשית הכתבה שלו. יש שם כמה שהיו שמחים להופיע כמו הח"מ.



אין ספק שמערכת החדשות בערוץ ומנהלי הערוץ חייבים לקרוא לשי חזקני לבירור יסודי, האיש אינו ראוי לעבוד בערוץ טלויזיה ציבורי.