ברבע הראשון של 2007 עלה השכר בתעשייה ב-4.1% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד והגיע לכ-10,760 שקל לחודש בממוצע. כך מסר יאיר רוטלוי, יו"ר ועדת עבודה בהתאחדות התעשיינים. נתונים אלו עולים מניתוח רבעוני על השכר שערך אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים.



רוטלוי מציין, כי השכר החודשי הממוצע בתעשייה ברבע הראשון של 2007 גבוה בכ-40% מעל השכר הממוצע במשק והוא מעריך כי בשנת 2007 כולה יגדל ריאלית השכר בתעשייה ב-3% לעומת השנה הקודמת.



לדבריו, את עליית השכר ברבע הראשון של 2007 ניתן ליחס למספר גורמים עיקריים ביניהם: עליית שכר המינימום שהיה גבוה נומינלית ברבעון הראשון של 2007 ב- 7.5% בהשוואה לרבעון הראשון של 2006, זאת בעקבות עדכון שכר המינימום בסך של 250 שקל, בשתי פעימות. יש לציין, כי עדכון שכר המינימום מושך כלפי מעלה גם את רמות השכר בדרגים הסמוכים לו, הגידול הניכר בפריון העבודה בתעשייה, אשר עודד את החברות לבצע עדכוני שכר, קליטת מרבית המועסקים החדשים (כ-60%), בענפי הטכנולוגיה העילית והמעורבת עילית, המאופיינים ברמת שכר גבוה יחסית לממוצע התעשייה, דבר שמשך כלפי מעלה את השכר ממוצע בתעשייה, האינפלציה השלילית ששררה במהלך תקופה זו, (מדד המחירים היה נמוך ב- 0.6%, לעומת הרבע הראשון של 2006), דבר שהביא לעלייה ריאלית קלה בשכר בתעשייה, גם כאשר לא חל כל שינוי בשכר הנומינלי.



מניתוח התפתחות השכר בתעשייה לפי קבוצות ענפים עולה, כי ברבע הראשון של 2007 נרשמה עלייה בשכר הריאלי בכל קבוצות ענפי התעשייה, כאשר קבוצת ענפי הטכנולוגיה המעורבת עילית רשמה את עליית השכר הגבוהה ביותר והסבירה כ- 40% מסך עליית השכר בתעשייה.



מניתוח התפתחות השכר בתעשייה של התאחדות התעשיינים לפי קבוצות ענפים עולה, כי ברבע הראשון של השנה חלה עלייה ריאלית חדה ביותר של 8.4% בשכר הממוצע בקבוצת ענפי הטכנולוגיה המעורבת עילית והוא הגיע ל-12,624 שקל בממוצע לחודש - עלייה כה חדה בשכר הקבוצה לא נרשמה בעשור החולף.



עלייה זו נרשמה לאחר גידול בקצב שנתי של 4.3% ברבע האחרון אשתקד ושל 0.8% ברבעון השלישי של 2006. (מדובר בענפי הכימיקלים וזיקוק נפט, מכונות וציוד, מנועים וציוד חשמלי).



השכר הגבוה ביותר ברבע הראשון של 2007 היה בענף ציוד תקשורת אלקטרוני - 20,267 שקל בחודש בממוצע, (גדל ב-1% לעומת התקופה המקבילה אשתקד); ההכנסה הנמוכה ביותר היתה בענף נעליים ועור - 5,740 שקל לחודש בממוצע, (גידול ריאלי של 4% לעומת התקופה המקבילה אשתקד). השכר בענף הנעליים והעור גבוה בכ-60% משכר המינימום, שהיה ברבעון הראשון של השנה.



בנוסף, בחודשים ינואר-אפריל 2007 חלה ירידה ניכרת של 2.6% בפריון העבודה בתעשייה, לעומת ממוצע הרבעון האחרון ב-2006.