אחרי טיול בנופיה של ירושלים בתקופת בין המיצרים תרנו גם אחר מקום מיוחד שבו נוכל לטעום את טעמה של ירושלים,מזוית אחרת, זווית האוכל. לקראת תשעת הימים שבין ר"ח אב לתשעה באב , ימים שבהם נוהגים לאכול מאכלי חלב, מצאנו בליבה של ירושלים, במתחם הרכבת הישן ,( יש אפילו תמונה של קרון הרכבת מימיה הראשונים) מסעדה חדשה שנפתחה רק לפני מספר חודשים ואשר שמעה הגיע עד למרחוק. סיפורו של בעל המסעדה, שמיל, הוא סיפור מרתק.

שמיל, אינו איש אשר חיפש לעצמו מקום לפתוח בו רק מסעדה. האהבה הגדולה שלו כפי שהוא אומר היא לאוכל היהודי המקורי "היהודים שבאו מחו"ל והתיישבו בארץ, הן מארצות מזרח אירופה והן ממדינות צפון אפריקה, בישלו ממוצרים שהיו בארץ. אני מנסה להכין אוכל ( והוא אכן מכין הכל במו ידיו או בהשראתו ) ממוצרים שהיו שם בגלות. לכן יחודו של האוכל אצלנו הוא כזה. אין כאן מנה שלא מושקעת בה טריות בכל רגע".

העובדות אכן מדברת בעד עצמן. בכל יום ישנם 3 תפריטים לפי שעות היום: בבוקר זוהי פת שחרית, בצהרים, פת צהרים, בין 5-7 רק קפה ועוגה " כדי שנוכל להכין את האוכל לערב " ובערב איך לא? פת ערבית.

 המנות ניתנות בנדיבות ועם הרבה אהבה. כל אחד שיבחר לפי טעמו. הכל משובח, נקי והעיקר כשר עם כל ההחמרות השונות.

שמיל במעבדה – מתחם הרכבת הישן – מול מלון אריאל, דרך חברון 28 ירושלים טל. 02-6731629