נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין, פנה היום לשר התשתיות וליו"ר הרשות לשירותים ציבוריים חשמל בדרישה כי לא יאשרו לחברת החשמל העלאת תעריפים.
לין, אשר שימש בעבר מנכ"ל משרד האנרגיה וחבר במועצת המנהלים של חברת החשמל, הוסיף כי קודם כל על משרד התשתיות לקדם הקמת תחנות כח במימון פרטי ולא ממשלתי, מתוך מטרה להגדיל את כושר הייצור של חברת החשמל. כמו כן, לפני העלאת תעריפי החשמל יש לקבוע מנגנון התייעלות הכולל עמידה ביעדים.
לין הוסיף, כי לא ייתכן שיתקיים דיון בהעלאת תעריפים שמשמעותה תוספת עלויות - הן למשקי הבית והן למגזר העסקי, מבלי לדון בתנאי העבודה של עובדי חברת החשמל.
לדבריו, עלות החשמל הינה אחד ממרכיבי העלויות הכבדים ביותר למגזר העסקי ולמשקי הבית. ב- 5 השנים האחרונות עלו תעריפי החשמל למשקי הבית בשיעור מצטבר של כ- 34 אחוזים, ולמגזר העסקי התעריפים עלו אפילו ביותר מכך.
לין: "המצב כיום של רמת צריכה גבוהה לעומת כושר ייצור נמוך מעיד על תכנון לקוי בחברת חשמל שכן הוא היה צפוי מראש ואין פה יסוד של הפתעה."