יין יתיר בית היערן 2004 מורכב מענבי קברנה סוביניון ומרלו שגדלו בטרואר הייחודי באזור הישוב בית יתיר שבדרום הר חברון. היין התיישן שמונה חודשים בחביות של אלון ולא סונן. מומלץ לפתוח את היין כחצי שעה לפני השתייה.

יקב יתיר שבתל ערד, הוא יקב קטן ואיכותי שהוקם בשנת 2000 כמיזם משותף של כורמי האזור ויקבי כרמל, שגילו את ההזדמנות יוצאת הדופן הטמונה בחבל.

היקב נבנה למרגלות המצודה בתל ערד (מרחק 10 דקות נסיעה מהכרמים), שהינו אתר ארכיאולוגי הכולל שרידי עיר כנענית ואתר מימי מלכי יהודה הראשונים.

כורמי וייני היקב המחויבים לאיכות הגבוהה ביותר, החל מתהליך בחירת וטיפוח חלקות וזני היין ועד לתהליך הבציר, התסיסה, היישון והבקבוק, הנעשים כולם בעזרת הטכנולוגיה והציוד העדכניים ביותר. היקב הציב לעצמו כמטרה להדגיש את הייחודיות האזורית ביינותיו, אותו "אופי יתירי" שעליו גאוותם של אנשי היקב.

בשבת הבאה המלצה על יין חדש, עד אז שיהיה לחיים ושבת שלום.