איש העסקים ויו"ר 'צדק חברתי', ארקדי גאידמק, אמר הערב בראיון לערוץ 2 כי כל מעשיו הם למען העם היהודי, "אני לא מנסה ליצור פופולריות בקרב האנשים, אלא עושה את מה שאני חושב לנכון. אני כאן למען העם היהודי. כל מה שמעניין אותי הוא העתיד של המדינה הזאת", אמר גאידמק.
במהלך וויכוח שנמשך לאורך כל התוכנית האשים גאידמק את העיתונאים בכלל ואת העיתונאי מתי גולן, חבר הפאנל, בפרט: "אתה מפרסם שקרים רק כדי להתפרנס, לא הייתי אומר לך אפילו שלום ברחוב". גולן לא נותר חייב והשיב: "לפחות אני לא קונה את אהבתי בכסף, במובן זה אני יותר עשיר ממך". איש העסקים לא הבליג וכינה את גולן "אפס", ואף הדגים באמצעות ידו בדיוק מה הוא חושב עליו ועל עבודתו. כן הוסיף המיליארדר בכעס מופגן: "לו הייתה לעיתונאים קצת הבנה בנפש האדם, הם היו אומרים שהם לא מבינים דבר בשום דבר".
בתחילת התוכנית נדרש גאידמק להתייחס לפרסום לפיו יו"ר הכנסת דליה איציק התביישה בהזמנתו להשבעת הנשיא. "זו בושה וחרפה אם היא אמרה את הדברים האלו", אמר גאידמק. כאשר נשאל על תרומתו לסוכנות היהודית ועל העובדה שלא העביר את כל הסכום עליו התחייב אמר גאידמק: "הכסף נעלם כמו כוס מים בחול שעל שפת הים"
גאידמק נשאל לגבי שווי הונו האמיתי ונראה כי התחמק מתשובה, "כל סכום שלא ינקבו לא יהיה מספיק. השווי שלי תלוי בשווי השוק של נכסי. כנראה שאני שווה כמה מיליארדי דולרים. כל הכסף שעשיתי נעשה בדרכים כשרות. אני לא סנדק אל קפונה, את הכסף שלי עשיתי מעסקי נדל"ן, מהבורסה הרוסית, מחקלאות וממזון".
גאידמק נשאל על האישומים החמורים כלפיו בצרפת בעניין סחר בנשק, "בכוונתי להגיע לצרפת במהלך השנה ולהוכיח לכולם שאני חף מפשע. כל מה שעשיתי נקי וטהור לחלוטין; מה גם שבשבוע הבא, הרשויות הצרפתיות צפויות לפתוח בהליכים משפטיים כנגד הנשיא לשעבר שיראק ונגד ראש הממשלה לשעבר דה וילפן".
עשרות השתתפו לפני עשרה ימים בכנס של תנועת "צדק חברתי" במלון רנסנס בירושלים. בין המשתתפים בכנס ניתן היה למצוא אנשים ממגוון מגזרים בחברה הישראלית.
בתחילת הכנס אמר ארקדי גאידמק, מייסד התנועה, כי יש לגשר על הפער בחברה בישראל, "אני מקים את התנועה, מכיוון שאני יכול להשתמש במעמד שלי ובהכרה שיש לי בחברה הישראלית, כדי לשנות דברים בפוליטיקה הישראלית".
