צעירי "המשמרת הצעירה" של מפלגת העבודה ביקרו אחה"צ במאהל החקלאים העקורים מגוש קטיף מול משרד רה"מ בירושלים. צעירי המפלגה הביעו הזדהות עם כאבם של העקורים, "לא רק שלקחו להם את הבית, לקחו להם את הנשמה ואורח החיים".

יו"ר משמרת הצעירה, ערן חרמוני, אמר בראיון לערוץ 7 כי הממשלה לא נתנה פתרונות מספקים, "אנו מזדהים עם המאבק של גוש קטיף, שעדיין הממשלה לא מצאה להם פתרונות קבע, מעבר למחלוקת האידיאלית בינינו, עצם העובדה שלא מצאו פתרונות למפוני גוש קטיף, זה אות קלון שרובצת על כולנו, זהו מאבק שחוצה מחנות ומפלגות".

חרמוני הוסיף ואמר כי בכוונתם לתבוע מהממשלה ובין היתר משרי העבודה היושבים בה, למצוא פתרון "ולמחוק את הבושה מעל

כולם", כלשונו.

חרמוני התייחס לעניין המשך פינוי ישובים, ואמר: "עד היום האמנו שיש ממשלה בירושלים שדואגת לעתיד המפונים ולא זורקת אותם לכלבים. בעתיד יהיה לנו קשה לבוא ולתמוך בפינוי ישובים אחרים. הם האחים שלי ואנחנו מאותו עם ואם הממשלה לא יכולה

לדאוג להם, שלא תפנה אותם".

לשאלה האם הוא חושב שההתנתקות הייתה מוצדקת, ענה חרמוני כי, אני מאמין במהלכים דו צדדיים וכיבוד הסכמים "אין ספק שהמדינה שחלמנו עליה, תהיה ללא התנתקויות ומקווה שנגיע גם לזה". לסיום חרמוני הוסיף ואמר כי הוא יציע לחקלאים להיות 'כלב

שמירה' במפלגת העבודה עד שימצא להם הפתרון וידאג שהנושא לא ירד מסדר היום. "יש לנסות להביא את הפתרונות לידי מימוש", אמר.