חבר הכנסת ניסן סלומיאנסקי (מפד"ל) קיים היום דיון בכנסת ובו ניסה להתחקות אחר כספי התמיכה והפיצוי של העקורים, כספים שנעלמו והותירו את העקורים ללא מענה למצוקותיהם הכלכליות.
ביומן הצהרים של ערוץ 7 אומר סלומיאנסקי כי אם השיקום היה מתנהל כמו הגירוש ביעילות הכול היה בסדר. אבל הגירוש התנהל בחוק על שאפשר את ביצועו תוך דחיית כול חוק אחר, ולכן התאפשר גירוש, ואילו והפיצוי לא מתנהל על פי חוק ולכן כשהוא מתנגש עם חוקים אחרים כשמירת איכות הסביבה וכיוצא באלה הוא נדחק ולא מבוצע.
סלומיאנסקי דוחה את הטענות נגד העקורים עצמם כאילו אינם משתפים פעולה עם מנהלת סל"ע, ואומר כי אם ייבדקו אותם עקורים שחתמו על הסכם עם המנהלת ושיתפו עמה פעולה גם הם ללא פתרון, עובדה המוכיחה שאין בטענות כל בסיס.
לדבריו, כל נציג של המדינה מוסר אינפורמציות שונות מחברו אודות היחס לעקורים. לנוכח זאת הוא דורש מהמדינה להשיב באופן מדויק נכון לכל רגע בו נשאלת השאלה מה מצבם של העקורים וכיצד טופלו. אנחנו רוצים לדעת מה נעשה בעשרה מיליארד השקלים שנועדו להתנתקות. כמה נשאר ומה נעשה בכספים. אחרי שנדע את זה אני מתכוון לדרוש דיון אחת שחודשיים שלושה שבו נוודא מה התקדם". סלומיאנסקי מקווה שכאשר ידעו הפקידים הממונים שיש פיקוח על פעילותם והם מחויבים לתת דיווח מדויק יעמדו בדרישות ולהציג נתוני התקדמות. "היום הם מרגישים שאין פיקוח והם יכולים להטעות אותנו במספרים ולא להתקדם ולא לעשות דבר".