נסיכות בחריין החלה באחרונה להעניק אזרחות לאנשי מפלגת הבעת' העיראקית לשעבר ולפעילים מוסלמים קיצונים בעיראק. העיתון "אל-חקיקה אל-דווליה" מדווח, כי באחרונה ניתן להבחין בקליטה של עיראקים רבים בחברות, במוסדות ובאוניברסיטאות בבחריין. עד כה קיבלו בין 3,000 ל- 5,000 עיראקים אזרחות בחריינית והמגמה נמשכת. בבחריין כ- 700,000 תושבים, מהם 70% שיעים. המשטר מבוסס על המיעוט הסוני והוא חושש מפני שאיפות ההתפשטות האיראניות.



ביחסים בין איראן לנסיכויות הנפט במפרץ הפרסי שוררת בשבוע האחרון מתיחות על רקע טענות איראניות, מהן משתמע איום ל"שחרר" חלק ממדינות אלה ולספחן לאיראן "מולדת האם". הגורם המיידי למשבר הנוכחי היה מאמר המערכת של חוסיין שריעתמדארי, יועצו של המנהיג הרוחני של איראן, עלי ח'מנאי והעורך הראשי של העיתון "כיהאן", אשר טען במאמר בתחילת חודש יולי כי "בחריין הינה אחד המחוזות של איראן".



לצד מסרי ההרגעה ממשיכים האיראנים להבהיר, כי הפרשה לא הגיעה לסיומה. שריעתמדארי חזר על טענות דומות במאמר נוסף שפרסם לפני כשבועיים והאשים את מנהיגי מדינות המפרץ בכך שהפכו להיות דוברים של ארה"ב ובנות בריתה החותרות לפתוח חזית חדשה נגד איראן במסגרת המאבק המכריע בין טהראן לוושינגטון. באתר האינטרנט "רג'א ניוז" המזוהה עם נשיא איראן מחמוד אחמדינג'אד, נכתב בעניין זה, כי השיעים בבחריין מהווים 70% מהתושבים המקוריים ורבים דוברים את השפה הפרסית, צופים בחדשות, בסרטים ובסדרות בערוצים האיראניים" ואוהדים של קבוצות כדורגל איראניות. האתר מציין, כי מנהיגי איראן הזהירו את מדינות המפרץ, כי המשך התמיכה בתביעת הריבונות של מאע"מ על שלושה איים שהריבונות עליהם נמצאת במחלוקת עם טהראן, תחייה מחדש את תביעתה של איראן לריבונות על בחריין למרות הוויתור של השאה על בחריין בשנת 1971.