דובר שר המשפטים פירסם הודעה חריגה המגנה את התקפות נשיאת העליון ושופטים בדימוס על שר המשפטים. בהודעה, מיוחדת נאמר: "ההתקפות המתוזמרות על שר המשפטים, החל ממכתבה של הנשיאה ועבור בהופעותיהם של השופטים בדימוס, מתאפיינות בכך שהן מבוססות על ביצועי ביניים, כלומר הן אינן מתייחסות לגופו של עניין, ומצטיינות בכך שאף אחת מהן איננה בוחנת את ההצעות של השר באופן ענייני".
עוד כתב הדובר כי "הצעות שר המשפטים הן לטובת מערכת המשפט, ומחזקות את עצמאותה, ובהצעה המדוברת אין כל פגיעה בסמכותה של נשיאת בית המשפט העליון. להסכים או לא להסכים למינוי נשיא או סגן נשיא בבתי משפט".
שר הביטחון אהוד ברק אמר במהלך ישיבת סיעת "העבודה" כי "בית המשפט העליון ומוסד מבקר המדינה לא צריכים לנהל קמפיין מתמשך על-מנת להגן על מעמדם. שלטון החוק בכלל, ובית המשפט העליון בפרט, יחד עם מבקר המדינה, הם אבני יסוד בדמוקרטיה. הדו-שיח בין הממשלה למוסדות האלה צריך להיות אמיתי ומכובד. אסור להשתלח במוסדות וודאי שלא באנשים בתוכם".
יו"ר ועדת חוק, חוקה ומשפט של הכנסת, ח"כ מנחם בן ששון (קדימה), שוחח עם נשיאת בית המשפט העליון, דורית בייניש, ועם שר המשפטים, דניאל פרידמן, וסיכם עימם כי יופיעו בנפרד בפני הוועדה.
סגן נשיא בית המשפט העליון לשעבר, השופט בדימוס מישאל חשין, קרא אמש לשר המשפטים דניאל פרידמן לעזוב את תפקידו. "התפטר מתפקידך ואפשר למערכת להתנהל על מי מנוחות בצורה שקטה ויפה כמו שהתנהלה עד היום", קרא חשין לפרידמן בראיון לערוץ 2.
הדברים נאמרים בהמשך למכתב ששלחה היום נשיאת בית המשפט העליון, השופטת דורית בייניש, בו הטיחה האשמות חריפות בשר המשפטים דניאל פרידמן, בעקבות הצעה שהעביר לשינוי השיטה בה נבחרים נשיאי וסגני נשיאי בתי משפט השלום ובתי המשפט המחוזיים.
