נשיא המדינה, שמעון פרס, אירח הבוקר בלשכתו קבוצת אנשי עסקים בראשות עמוס שפירא מנכ"ל סלקום, אלישע ינאי מנכ"ל מוטורולה ובכירים מסיסקו וחברות נוספות אשר הקימו קבוצת אנשי עסקים ישראלים שתפעל במשותף מול עמיתיהם הפלסטינים והירדנים ולחיזוק שיתופי הפעולה הכלכליים בין המדינות.



בפתח הפגישה ברך הנשיא את ראשי הקבוצה ואמר כי היום ברור יותר מאי פעם כי כל תהליך מדיני לשלום חייב לכלול אפיק כלכלי אקטיבי היוצר שתופי פעולה אמיתיים בין כלכלות העמים המבקשים את השלום. "אם השלום נוגע רק במנהיגים ופוסח על האזרחים, לעולם לא ישרור שלום אמיתי", אמר הנשיא והוסיף כי "חייבים לייצר שלום אמיתי שתושבי שני העמים הישראלים והפלסטינים יוכלו לגעת בפירותיו ולחוש בהם, ואין תחושה טובה יותר מהאפשרות לעבוד ולחיות בביטחון כלכלי לצד ביטחון אישי."



אני תומך ביוזמתכם, אמר הנשיא והציג בפני אורחיו את כל הפרוייקטים הכלכליים שהוא מוביל ובראשם עמק השלום המשתרע על גבול ישראל, ירדן והרש"פ וכן הקמתם של שני אזורי תעשייה משותפים ביריחו ובגנין, שיוקמו בסיוע ממשלת גרמניה ויפן.



הנשיא ציין כי עשרות חברות בינלאומיות ואנשי עסקים, מתעניינים בפרוייקטים כלכליים שמציע מעמק השלום וכי קיים פוטנציאל עסקי כלכלי אדיר בשיתופי הפעולה בין חברות ואנשי עסקים ישראליים לעמיתיהם הירדנים והפלסטינים כמו גם לחברות בינלאומיות.

פרס הציג כדוגמא מוצלחת את אזורי התעשייה החופשיים ממס QIZ שהוקמו בעירביד שבירדן על ידי אנשי עסקים ישראלים, ירדנים ובשיתוף הממשל האמריקאי ואשר הוסיף 150,000 מקומות עבודה חדשים והעלה את היקף היצוא ממאות מליוני דולרים למיליארדי דולרים. "אין ספק ש QIZ תורמת תרומה משמעותית בגידול היקף היצוא הירדני." אמר הנשיא.



עמוס שפירא, מנכ"ל סלקום ואלישע ינאי, מנכ"ל מוטורולה, ברכו את הנשיא על יוזמותיו המדיניות והכלכליות ואמרו כי אנשי העסקים בישראל הקימו ארגון יחד עם 50 אנשי העסקים הפלסטינים, שמטרתו להדק את קשרי הפעולה הכלכליים בין המדינות וכי באמצע אוקטובר יוזם הארגון כנס כלכלי גדול בהשתתפות רוה"מ ואבו-מאזן ואנשי עסקים מהרש"פ, מישראל, מירדן ומהעולם כולו, כדי להדק את קשרי הכלכלה המשותפים.



אלישע ינאי ציין כי שיתופי הפעולה הכלכליים בין המדינות וחיזוק כלכלי של הרש"פ הם צרכים הכרחיים הנדרשים כדי לחזק את מחנה השלום בצד הפלסטיני: "בידי עשרות דוגמאות של הצלחות כלכליות שהן נגזרות של שת"פ כלכלי בין ישראל לשכנותיה ובראש ובראשונה ניתן למנות את השת"פ בייננו לבין ירדן, בהקמת מפעלי טכנולוגיה ואלקטרוניקה, שהוסיפו אלפי מקומות עבודה והידקו את קשרינו עם הירדנים."

בסיום הפגישה אמר הנשיא לאורחיו :תראו בי בן ברית מלא ליוזמתכם המבורכת, אעזור ואסייע בכל דבר שאתבקש וזכרו שמלך ירדן, אבו מאזן ואולמרט חתמו על מכתב שבו הצהירו על תמיכתם בחיזוק ובהרחבת שת"פ כלכלי בין ישראל, ירדן והפלסטינים בכל הקשור לעמק השלום."