איגוד לשכות המסחר מצפה כי חברת הדואר תפעל על פי החוק ותחדל מיידית מלספק שירותי עמילות מכס. כזכור, לשכת המסחר תל-אביב עתרה נגד שר התקשורת וחברת דואר ישראל בבקשה למתן צו שיאסור על חברת דואר ישראל בע"מ לספק שירותי עמילות מכס, וכן לחייב בתשלום סכום נוסף את הציבור הנזקק לשירותי עמילות מכס אם השירות אינו ניתן ישירות על ידי חברת הדואר.
בעקבות זאת הוציא סמנכ"ל משרד התקשורת מכתב מיום 18.7.07 אשר הוגש גם במסגרת תשובת משרד התקשורת לבג"צ, על פיו מתן שירותי עמילות מכס על ידי חברת הדואר הם בניגוד לחוק הדואר, שכן הם לא אושרו כנדרש על פי חוק זה.
לטענת לשכת המסחר אפילו היה ניתן אישור שר התקשורת ושר האוצר למתן שירותי עמילות מכס, פעולה זו הייתה מנוגדת לתפיסת היסוד על פי חוק היסוד: חופש העיסוק (חוק שאוריאל לין העביר בזמן כהונתו כיו"ר ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת, יחד עם
פרופ' אמנון רובינשטיין).
לדברי לין, "שירותי עמילות מכס מסופקים כיום על ידי המגזר הפרטי בישראל תוך קיום תחרות חופשית המבטיחה רמת שירותים גבוהה במחירים תחרותיים. חברה ממשלתית בבעלות המדינה אינה יכולה להיכנס לכל פעילות עסקית המוצאת חן בעיניה. מעצם מהותה, מוטלים איסורים להתחרות במגזר הפרטי. היא יכולה לתת רק את אותם שירותים אשר המגזר הפרטי, במסגרת התחרות החופשית, אינו מסוגל לספק".
כך למשל, חברת החשמל אינה יכולה לפתוח רשת חנויות ממתקים רק על שום שברצונה להגדיל את רווחיותה. הרציו להקמת חברה ממשלתית הוא התערבות המדינה בפעילות כלכלית אשר מגזר העסקים הפרטי אינו יכול לתת לה פתרון.