שר הביטחון, אהוד ברק, אמר בשיחות סגורות כי אי אפשר יהיה לשקול את רעיון ההיפרדות מהפלסטינים לפני שתימצא הדרך להגן על אזרחי ישראל.



העיתונאי שמעון שיפר מדווח הבוקר בידיעות אחרונות כי ברק אמר, "לישראלים יש אינטואיציה בריאה, אי אפשר עוד להאכיל אותם בפנטזיות על הסדר קרוב עם הפלסטינים".



על ניסיונותיו של ראש הממשלה לחדש את התהליך המדיני אמר שר הביטחון, "הכל אריזה, אוויר, אם תרצו אווירה, זה הכל". לדבריו, מה שקובע זו המציאות: האם אבו מאזן וסלאם פיאד מסוגלים ליישם משהו בגדה או שלא מסוגלים?", לשאלה זו משיב ברק לא ומבהיר כי אינו מאמין שאפשר להגיע להסכם עם ההנהגה הפלסטינית הנוכחית.



אולמרט הבטיח לפלסטינים הסרת מחסומים ביהודה ושומרון אך במערכת הביטחון עוד אין תוכנית מוכנה ליישום ההסכם. לדברי ברק אין בכוונתו להורות על הסרת המחסומים. "האחריות העליונה שלי היא להגן על ביטחונם של אזרחי ישראל". עוד הוא מציין, "ברגע שכל ניסיונות ההידברות של אולמרט עם הפלסטינים יעלו חרס הוא ייראה תלוש מהמציאות".



לדבריו, צה"ל לא יצא מיהודה ושומרון לפחות ב-5 השנים הקרובות. "יחלפו בין 3 לחמש שנים עד שמערכת הביטחון תפתח את המענה לטילים השונים שמאיימים על מרכזי האוכלוסייה בישראל. עד אז אין לדבר בכלל על יציאה מהשטחים. אי-אפשר יהיה לשקול את רעיון ההיפרדות מהפלסטינים לפני שנמצא את הדרך להגן על אזרחי ישראל מכל ה'חפצים המעופפים' מעל ראשם - מרקטות הקסאם ועד לטילי ה'שיהאב'", אמר ראש הממשלה לשעבר. ברק הגדיר את חמאס: "צרה צרורה, חבורת רוצחים שלא ניתן להגיע איתם לשום הבנה".

על הקסאמים הוא אומר כי אין דרך פשוטה להפסיק את ירי הרקטות אך לא מבטל את האפשרות של פעולה צבאית נגד החמאס, "חמאס זו צרה צרורה. מדובר בחבורה של רוצחים שלא ניתן להגיע איתם לשום הבנה", הדגיש.

שר הביטחון אהוד ברק הכחיש הבוקר את הדיווח. "אין כל שינוי בעמדת ברק בקשר לחשיבות ההליך המדיני, לצד חובתינו להגן על בטחון אזרחי ישראל", נמסר מלשכתו.