הגיע היום של ברברה מורגן להגשים את החלום של קריסטה מק'אוליף המורה- לדבר עם ילדים מהחלל.



ב-CNN דווח כי ביום שלישי מורגן תדבר עם סטודנטים מאיידהו, שם היא לימדה כיתות של בית ספר יסודי לפני שעברה ליוסטון ב-1998 כדי להיות המורה הראשונה בחלל.



מורגן היתה המחליפה של מק'אוליף במשימה שבו התפוצצה הצא'לנג'ר ב-1986.



בקרת השליטה העבירו אליה רשימה של נושאים ושאלות שילדים היו מעוניינים לשאול אותה. בין השאלות: איך זה להיות חסרת משקל? איך הצוות שומר על הניקיון בחללית? ואיך הכוכבים נראים מהחלל?



בינתיים, קבוצת מומחים מנאס"א התלבטה האם  האסטרונאוטים צריכים לתקן תקלה בבטן החללית לפני החזרה הביתה. קבוצת מומחים נוספת נאספה על מנת לקבוע מהי הדרך הטובה ביותר לתקן תקלה נוספת- שככל הנראה לא תפריע לנחיתה טובה של החללית, אך תשאיר אותה חשופה מעט לחום הגדול- ולהימנע מפעולות מיותרות לאחר הטיסה. תשובות לכל השאלות אמורות להתקבל עד יום רביעי. ישנן שלוש שיטות לפתור את הבעיה, כולן הועלו לאחר האסון של החללית קולומביה, ואף אחת מן האפשרויות עדיין לא נוסתה על חללית בעודה בחלל.



ישנם שני אסטרונאוטים- אנשי צוות, שאומנו על הקרקע לפעולה בסוג כזה של תקלה, והם מסוגלים לעשות זאת בקלות ביציאה הבאה שלהם לחלל, היציאה הרביעית. יציאה זו עלולה להידחות ליום שבת ולהאריך את משך המסע, מסרו מנאס"א.



יושב ראש צוות המשימה אמר אתמול: "לא משנה באיזו שיטה יבחרו בסופו של דבר לתקן את החללית- אני חושב שנצליח לעשות זאת".



אם התיקון אכן יצליח, אז אחת המשימות של צוותי הקרקע של האסטרונאוטים יהיה, להתאמן על התיקון הזה מתחת לפני המים על מנת להתכונן לסוג פעולה כזה בפעם הבאה.



במשימה הקודמת של אטלנטיס, כאשר היה צורך בתיקון, צוות האסטרונאוטים על הקרקע שלח הוראות כתובות לאסטרונאוטים בחלל של 60 עמודים, וכן 4 קטעי וידאו לגבי אופן הטיפול- מתוך ניסיון.