המטכ"ל התכנס הבוקר כדי לדון על תוכניות לרכישת ציוד חדש לצה"ל. על השולחן עומדות בקשות של החילות השונים לרכישת ציוד חדש. חיל אוויר מבקש לרכוש 100 מטוסי F-35 לייטנינג, מטוס "חמקן", מתוצרת ארה"ב. בנוסף מבקשים בחיל לרכוש מטוסי הרקולס מדגם J . לא צויין מספר המטוסים שהחיל מבקש. חיל האוויר מבקש לרכוש גם פצצות חכמות ופצצות חודרי-בונקרים.



זרוע היבשה מבקשת רכישה של מערכות "מעיל רוח". "מעיל רוח" (Trophy) היא מערכת הגנה אקטיבית (Active Defense System) מתוצרת רפא"ל (בשיתוף עם אלתא והתעשייה הצבאית בשיתוף עם חברת ג'נרל דיינמיקס האמריקאית) שתפקידה לגלות ולזהות בזמן אמת איומים מנשק נוגד-שריון ("אנטי טנקים"), לשער את מסלול היירוט האופטימלי שלו ולמגר אותו הרחק מהרכב עליו הוא מגן באמצעי-נגד.



על פי הדיווח צה"ל ירכוש 100 מערכות Trophy ויתקין אותן על טנקי מרכבה סימן 4 החל מ-2008



צה"ל גם מבקש לרכוש נגמ"שי מרכבה (נמ"רים) בסדר גודל של מאות בשלב הראשון.



נגמ"ש מרכבה או בראשי תיבות נמ"ר, הוא נגמ"ש כבד הנמצא בתהליכי פיתוח ובדיקה בצבא ההגנה לישראל. השם "נמ"ר" הוא גם ראשי תיבות של נגמ"ש מרכבה וגם המשך הנוהג בצה"ל לקרוא לרק"ם שלו בשמות טורפים ממשפחת החתוליים, דוגמת ברדלס, ופומה. הנגמ"ש בנוי מתובת טנק מרכבה (ללא הצריח), עליה מורכבים מערכות ייעודיות לפי הצורך.



היוזמה לתכנון נגמ"ש זה התעוררה לאחר הצלחת ייצור הנגמ"ש אכזרית. לאחר שלבי תכנון מתקדמים, עצר את הפרויקט אהוד ברק בתקופת היותו רמטכ"ל, וזאת מטעמים כלכליים. שנים רבות אחר כך קודם שוב הפרויקט.



כיום ישנם שני סוגי דגמים פעילים. הראשון הוא טנק חילוץ ששימושיו הם חילוץ ואחזקה, ומיועד למערך החימוש ברמת הגדוד. הוא מורכב על תובת מרכבה 3, והמערכות הייעודיות העיקריות שמורכבות עליו הן מנוף 42 טון-מטר תוצרת מפעלי אייל בהרצליה, וכננת חילוץ 35 טון-מטר תוצרת רויטצלר הגרמנית. דגם זה נמצא בניסוי בחטיבת טנקים במרכז הארץ. דגם נוסף התחיל בתור נגמ"ש לתמיכת לחימה ברמת הפלוגה ועליו מנוף קטן יותר.



בקשה נוספת היא רכישת נגמ"שים מסוג סטרייקר, בסדר גודל של מאות בחמש השנים הקרובות.



חיל הים מבקש לרכוש שתי ספינות טילים חדישות מדגם "LCS". - Littoral combat ship. מדובר בפרוייקט של משמר החופים האמריקאי לספינת משמר (קרב בפרופוציה שלנו) למים רדודים. הספינה מיועדת ללחימה המים רדודים וקרוב לחוף ומתאפיינת בכושר תמרון ובצועים טובים מאוד. כעיקרון מיועדת למשמר החופים האמריקאי.



יתרונות ה- LCS הוא יכולת נשיאת שני מסוקי סי-הוק (גרסה ימית של בלק הוק) לעומת שני מסוקי דולפינים/עטלפים בסער 5, מוצר מדף שיהיה זול מאוד ואליי ירכשו כמויות גדולות ממנו. חסרונותיו הוא שהוא לא נבנה לפי דרישות חיל הים ואיננו תיכנון ישראלי.