הפורום המשפטי למען א"י מברך על השעיית שוטרת מג"ב הנחשדת בהכאת פלסטינים. הפורום המשפטי פנה היום לשר דיכטר ולמפכ"ל המשטרה בתביעה כי לעתיד לבוא יושעו באופן מיידי גם שוטרים שיכו מפגינים שאינם פלסטינים.



"האם לא דין אחד לכולם? שוטר אלים הוא שוטר אלים בכל מקום: במחסום מג"ב ובעמונה. לשם השוואה, השוטר שחנק את המפגין אלעד כהן במחסום כיסופים המשיך לכהן בתפקידו. ובמה שונה אלעד כהן משלושת הנערים הפלסטינים לעניין זה?", כתבו.

"אנו דורשים לנקוט מדיניות שווה במקרי אלימות שוטרים, לבער את הנגע אחת ולתמיד ולהוכיח כי כבוד האדם עומד לנגד עיני המשטרה בכל מקרה ולגבי כל אדם", הוסיפו.



שוטרת מג"ב נלכדה בעדשת המצלמה כשהיא מכה נערים פלשתינים שלא שעו להוראות השוטרים להתרחק ממחסום מג"ב.



השלושה התקרבו למחסום כשהם רכובים על עגלה. השוטרים שנכחו במקום דרשו מהם להתרחק. אלה סירבו ולטענת השוטרת אף הקניטו אותה ואת חבריה למחסום. בתגובה הכתה השוטרת את השלושה.



ברשות הפלשתינית ניצלו היטב את האירוע וזימנו מסיבת עיתונאים בהם הוקרן הסרטון ושר ההסברה של הרש"פ קבע כי מדובר בהוכחה למדיניותה האכזרית של ישראל.



במשמר הגבול מיהרו להגיב בהשעייתה של השוטרת, ככל הנראה כדי למזער נזקים הסברתיים.