67% ממנהלי הכספים בהתאחדות התעשיינים טוענים כי הפוטנציאל בבורסה קיים ועל כן לדעתם יש לנקוט באסטרטגיה של המתנה (לא לצאת ולא להכנס). כך עולה מסקר שערך לאחרונה פורום מנהלי כספים בהתאחדות התעשיינים בקרב כמה עשרות מנהלי כספים.



פנחס קימלמן, יו"ר פורום מנהלי כספים בהתאחדות התעשיינים ומשנה למנכ"ל אסם שמסר על כך הוסיף, כי 10% ממנהלי הכספים ממליצים דווקא לנקוט באסטרטגיה של רכישת ניירות ערך. 14% סבורים כי יש לנקוט באסטרטגיה הפוכה - דהיינו של מכירת ניירות ערך. 10% ממנהלי הכספים בהתאחדות התעשיינים לא יודעים להעריך באיזו אסטרטגית השקעה כדאי לנקוט.



קימלמן הוסיף כי מהסקר עולה עוד, כי 62% ממנהלי הכספים מעריכים כי חוסר היציבות בבורסה בישראל משקף תיקון זמני של המדד (ולא קריסה, או מפולת). רק 2% ממנהלי הכספים סבורים כי מדובר במפולת. 33% ממנהלי הכספים אינם יודעים להעריך את הסיבה לחוסר היציבות בבורסה הישראלית.



יו"ר פורום מנהלי כספים בהתאחדות התעשיינים מציין, כי 29% ממנהלי הכספים מעריכים כי הירידה בשווקים הפיננסים תימשך עד סוף השנה; 24% - מעריכים כי מדובר בתקופה של עד שבועיים; 23% - סבורים כי מדובר בתקופה של כחודש ויותר מכך. 24% - ממנהלי הכספים לא יודעים להעריך את התקופה בה תימשך חוסר היציבות בבורסה.



קימלמן מדגיש, כי 52% ממנהלי הכספים חברי התאחדות התעשיינים סבורים כי לא כדאי לבצע הנפקות בשוק ההון השנה; 19% - סבורים כי דווקא זה הזמן לבצע הנפקות בשוק ההון. 29% - ממנהלי הכספים לא יודעים להעריך באם כדאי לבצע הנפקות בשוק ההון השנה. עוד עולה מהסקר, כי 82% ממנהלי הכספים בהתאחדות התעשיינים סבורים כי לא קיימת כרגע בועה פיננסית בבורסה בישראל. היתר - 18% סבורים ההפך, דהיינו שחוסר היציבות בשוק ההון מתאפיין כרגע בבועה פיננסית בבורסה בישראל.



פנחס קימלמן מציין, כי ממצאי הסקר מעידים על כך שציבור מנהלי הכספים רואה את המשבר בבורסה כנגזר מהמשבר הכלל עולמי של ה- sub prine ולא כמשבר מקומי הפוגע בפוטנציאל של הבורסה המקומית וזאת בעקבות הנתונים הריאליים של המשך הצמיחה של הכלכלה והתעשייה בישראל.



יחד עם זאת, בהחלט יתכן שחלק מההנפקות בשוק ההון יתעכב, אומר קימלמן.