לאחר שיגור קסאמים אתמול לעבר ישראל ביצע צה"ל ירי לעבר מספר משגרי קאסם, שהוצבו על ידי מחבלים פלסטינים באיזור התעשייה בבית חאנון. בהודעה רשמית של צה"ל נמסר כי "צה"ל מצר על כך שנערים נפגעים וכי ארגון החמא"ס פועל ממרכזי אוכלוסיה ומאפשר לנערים לשהות באיזורי שיגור רקטות קסאם ובאזורי הלחימה, וכן משתמש בהם לצורכי טרור".

קצינים בכירים בצה"ל הבהירו הבוקר כי הפעילות נגד משגרי הקסאם בעזה תימשך עד שייפסק הירי לעבר ישראל.

בעבר דיווחנו על כמה הזדמנויות בהן בחרו המחבלים לנצל את ילדיהם ולהשתמש בהם כמגן אנושי. למשל, במהלך פעילות למעצר מבוקשים  דרומית-מערבית לג´נין, כיתר כוח צה"ל מבנה בו הסתתר מחבל מבוקש, נביל חנני, תושב שכם. המבוקש יצא מן המבנה כשבידיו פעוט. חיילי צה"ל נרתעו מלירות בו, ואז מסר המבוקש לפתע את התינוק לאדם שעמד בקירבתו, ופתח באש לעבר הכוח. הכוח השיב בירי, שממנו נהרג המבוקש. לא היו נפגעים ולא נגרם נזק לכוחותינו.



במהלך פעילות למעצרו של עלי צלחאת, בכיר באירגון התנזים בבית-לחם, שעמד בראש תשתית אשר כל בכיריה נהרגו או נעצרו על-ידי כוחות הביטחון בחודשים האחרונים. התשתית היתה אחראית לרצח ארבעה ישראלים, לפיגועי ירי ומטען לעבר שכונות גילה והר חומה בירושלים ולעבר כוחות צה"ל במרחב העיר בית לחם, ולנסיונות לבצע ירי תלול מסלול לעבר שכונות גילה והר חומה בירושלים. כשהגיעו כוחות צה"ל לעצור אותו, הוא יצא מהבית כשהוא אוחז תינוק בידיו, כדי למנוע מחיילי צה"ל לפתוח לעברו באש. כיוון שלכוחות לא היתה כוונה לירות בו, הם ניגשו אליו ועצרו אותו.



גורמים צבאיים אומרים כי לא מדובר במקרים בודדים, אלא בתופעה שהולכת ורווחת בעת האחרונה בקרב המחבלים שעה שחיילי צה"ל צרים עליהם.

לצפייה בסרטון ארכיון לחץ כאן