במהלך השבת, ציינו בקרב חסידי חב"ד את יום 'ח"י אלול' שהוא יום הולדתם של המאורות הגדולים של תנועת החסידות. הבעל שם טוב ובעל התניא זכר צדיקים לברכה.
רבי ישראל בעל שם טוב היה מייסד תנועת החסידות, ונקרא בעל שם טוב על שם המופתים שנקשרו בשמו שפעל ועשה למען המוני בית ישראל. הבעל שם טוב חידש את השיטה החסידית בעבודת ה', הנותנת את הדגש על השמחה במצוות, ואהבת ה' יותר מאשר הצד של היראה וההכנעה. וכן מדגישה את הכוונה והרצון בעבודת ה' כי 'רחמנא ליבא בעי' (ה' את הלב מבקש).
בעל התניא, רבי שניאור זלמן מלאדי, הוא תלמידו של רבי דב המגיד ממזריטש, תלמידו המובהק וממשיכו של הבעל שם טוב. בעל התניא, ייסד את חסידות חב"ד וחיבר את ספר התניא הנחשב מהספרים היסודיים ביותר בשיטת החסידות. בעל התניא נחשב מגדולי ישראל בדורו הן בנגלה והן בנסתר, והוא חיבר ספר הלכות הנקרא 'שולחן ערוך הרב'.