הבוקר, בתום חופשת הקיץ חזרו 1.81 מיליון תלמידים לספסל הלימודים. במפגש עם תלמידי ביה"ס ציפורי ממלכתי דתי בבת ים, אמרה שרת החוץ ציפי לבני לתלמידים, כי "כשלי היו בעיות בימי בית הספר , אמא שלי תמיד אמרה לי - העיקר שתהיי בן אדם".



"לעיתים יש התנגשות בין לימודים לערכים שלנו כבני אדם ולכן תפקידו של בית הספר הוא לא רק ללמד אלא להקנות ערכים - כבני אדם וכיהודים. אני רוצה לראות יותר בתי ספר, לא רק ממלכתי דתי, שמקנים ערכים יהודיים ולאומיים השלובים זה בזה במדינה יהודית ודמוקרטית", אמרה לבני.



"גם אם לא תמיד זה בא לידי ביטוי, כל ההערכה והתודה מגיעה לכם", אמרה לבני למורים, ובפנותה לתלמידים הוסיפה, "תנו כבוד למורים, הם כאן בשבילכם".



נשיא המדינה, שמעון פרס, פתח את שנת הלימודים בסיור עבודה שערך יחד עם ראש עיריית ירושלים בבית הספר לתגבור לימודי יהדות (תלי) בשכונת גילה ובביה"ס הערבי לבנים בצור באחר אשר נבנה על שטח של שדה מוקשים שנוקה.



בתחילת ביקורו ביקש הנשיא להעביר מסר חזק וברור לשמירה על בטיחות בדרכים ולשם כך הצטרף למשמרות הזהב של בית הספר וכיוון יחד עם התלמידים את התנועה וכניסתם של ההורים והילדים אל בית הספר. הנשיא דיבר עם התלמידים והנהגים והדגיש כי הדבר החשוב ביותר הוא שהילדים יחזרו הביתה בשלום ושהנהגים יישמעו להוראות החוק וינקטו במשנה זהירות כשהם נוהגים בקרבת מוסדות חינוך.



אל בית הספר נכנס הנשיא כשהוא מלווה בשיירת ילדי כיתה א', הוא התארח בכיתתם, שאל אותם שאלות רבות ושר יחד איתם משירי ירושלים. את הביקור חתם הנשיא בטקס חגיגי שערכו לו כל ילדי בית הספר ובנאום לתלמידים אמר הנשיא : "תאמינו לי שגם אני מתרגש הבוקר יחד איתכם- גם אני בכיתה א', בשנה הראשונה לנשיאות. מדינת ישראל כולה מתרגשת היום יחד איתכם ומלווה אתכם בתפילה ובאהבה, אתם כ"כ יקרים לנו, תשמרו על עצמכם, תלמדו טוב, תהיו חזקים ותשרתו את עמכם נאמנה".



מאוחר יותר, נשיא המדינה חנך יחד עם ראש העיר את בית הספר הערבי לבנים בצור באחר, המכיל כ- 1000 תלמידים והמהווה אחד מבתי הספר המשוכללים והגדולים במזרח התיכון.



פרס אמר כי "חנוכת בית הספר הגדול במזה"ת, הינה בגדר יום חג לכל מדינת ישראל. הלוואי שמה שקרה כאן יקרה בכל המזרח התיכון – ייפנו מוקשים ויביאו תלמידים, ואז יהפוך כל המזרח התיכון לבית ספר אחד גדול בו לומדים יחדיו, יהודים וערבים כאחד".



"בלי שוויון לא יהיה שלום, כל אדם נברא בצלם אלוקים, כולנו שווים וצריכים לחיות בכבוד הדדי. אני יודע שלא פשוט לכם, אבל אני תקווה שתבנו דור חדש לעמכם ותקדמו השכלה, פתיחות, ידע ושלום למען ארצנו האהובה והאזור כולו", אמר הנשיא פרס.