שר הביטחון אהוד ברק אמר במהלך טקס חלוקת הצל"שים בהיכל התרבות בתל אביב כי במלחמה האחרונה היו כשלים לא מעטים וכי לא יהיו מלחמות דה לוקס ללא כאב.
"זו שעה נדירה של לחיצת יד חמה, של תודה מעומק לב, אין שיעור לחוב שהמדינה חבה לכם", אמר ברק ללוחמים והוסיף, "עיטורים למיניהם חשובים ככל שיהיו אינם פיצוי לבן שאבד בסערת הקרב".
"בשובנו למלאכת יומנו בביטחון מדינת ישראל, זיכרו אתם ונזכור כולנו, תזכור מדינת ישראל, כי במעלות קדושים וטהורים העלינו שוב ושוב קורבן יקר מאין כמותו ושוב שילמנו מחיר כואב לאחיזתנו בחלקת האלוהים הקטנה שלנו, בארץ אבותינו. זהו מחיר החירות והריבונות של ישראל בארצו", אמר ברק.
"כמעט בכל מדינה בעולם נחים אזרחיה בצל התאנה והגפן ובאה מנוחה ליגע. ואצלינו, כבר שישים שנה, למעשה - למעלה ממאה שנים, אנו מבקשים להפוך את המקום הזה לבית, לקורת גג לנו ולילדינו. מה בסך הכול, אנחנו רוצים? שקט, חיים שלווים, שלום. ולא נותנים לנו לחיות. ולא נותנים לנו לחיות בשלום".
"אף לא אחת ממלחמות ישראל התנהלה "לפי הספר". תמיד, גם במלחמות היותר מוצלחות - הגדרה לא מוצלחת אולי לקרבות ולדם – אבל גם במלחמות היותר מוצלחות בהן היו כשלים חמורים, גם באותן מלחמות בהן גלי השמחה בעקבות הניצחון החרישו את אוזניהם וסימאו את עיניהם של האזרחים במדינה כולה".
"במלחמה האחרונה היו, יש להודות, כשלים לא מעטים. אתם, היושבים כאן, וחבריכם שנפלו בדרך- אתם גברתם על הכשלים הללו. עוז רוחכם הוא שהנחיל לנו הישגים צבאיים. לא בכדי נמצאתם ראויים לעיטורים וצל"שים, ומאחוריכם צבא גדול ראוי לטפיחה חמה על כתף כואבת. אין ולא תהיינה מלחמות דה לוקס. כל מלחמה סופה כאב, גם אם הנחילה לנו ניצחון", אמר ברק.
"נהיה ראויים לקרבנם ולמורשתם של חברינו, רק אם נדע לנשוך שפתיים ולראות נכוחה את פני המציאות המחמיצה לנו פנים: לשמוע את קולות הארס והשיטנה, לבחון בקור רוח את המתרחש סביב, לבור מתוך המהומה והמבוכה את קולות השלום ולהתכונן היטב, להתכונן היטב ליום פקודה בתקווה ובתפילה שלא יבוא. אך אם חלילה ינסו לכפות עלינו מלחמה, אם הסובבים אותנו יטעו בשיקול דעתם כפי שטעו כבר בעבר, אם יבקשו להעמיד אותנו בניסיון האש ובסערת המלחמה – החבורה היושבת כאן הערב היא העדות הטובה ביותר, היא ההוכחה לכוחנו. רוחה של החבורה הזאת היא שתביא את הניצחון".
"ראש השנה עומד על סף ביתנו ואני מבקש לאחל לכולכם, לכולנו, שנה של חלומות שיתגשמו, שנה של מלחמות שיעברו מן העולם, שנה שנראה בה בבית את גלעד שליט, אהוד גולדווסר ואלדד רגב. שנה טובה לכם, לבני ביתכם, ולכל אזרחי מדינת ישראל."