אגוד אמני ישראל (א.מ.י) והעומד בראשו יעקב מנדל הביעו תמיכה בפרקליטות על החלטתה שלא לאפשר אפליה בין אמנים ששרתו בצה"ל לבין אלו שקיבלו פטור משירות מסיבות שונות.

מאמ"י נמסר לערוץ 7 כי באיגוד סבורים כי אם חייל השתחרר מצה"ל ולא נחשב עריק ע"פ חוק אין כל איסור ואסור להעניש אותו על הבמה. "החובה למגר תופעת ההשתמטות מוטלת על צה"ל ועליהם לבדוק מי כשיר ומי לא אך במידה והחייל שוחרר מסיבה כזו אחרת אין כל סיבה לרדוף אותו", אומרים באמ"י.

בהודעת הארגון נמסר כי "אמ"י מברכת על כך שלמרות ציד המכשפות וההסתה הבלתי אחראית נגד אמני ישראל בשבועות האחרונים, אשר באה לשיאה בדיון שהתקיים בועדת השרים בראשותה של השרה רוחמה אברהם בלילא - נמצא לבסוף קול שפוי ואחראי", כתבו האומנים.



"אמ"י מוחה על היחס התמשך של זלזול כלפי האמנים מצד כלי התקשורת ואישי ציבור רודפי פרסום. בכל תקופה קשה בהיסטוריה של מדינת ישראל הייתה זו התרבות והאמנות ששמרה על מדורת השבט ועל אחידות העם".



באיגוד מציינים כי במשך שנים רבות התנדבו אמני ישראל למען סקטורים שונים בחברה הישראלית כגון חיילי צה"ל, עולים חדשים, נכים, חולים וכו' מתוך רצון כנה לתת מעצמם. "אנו תקווה שבהחלטה היום יבוא סוף ל"עליהום" הבלתי מוצדק על האמנים שנרתמים בהתנדבות למען מטרות שונות בכל ימות השנה ואשר את תרומתם לא ניתן למדוד בכסף".



היועצת המשפטית בלשכת ראש הממשלה, שלומית ברנע-פרגו, אמרה אתמול כי לא ניתן לשלול את השתתפותם של אמנים שלא שירתו בצה"ל בחגיגות ה-60 למדינת ישראל. היא הסבירה כי רשימה כזו פוגעת בזכות השיוויון ובחופש העיסוק, המוגדרים כחוקי יסוד.

ראשי הרשויות המקומיות חידשו לפני שבועיים את המאבק שלהם באומנים המשתמטים. על הפרק: יוזמה לאפליה מתקנת, שתמנע מאמנים שלא שירתו בצה"ל או בשירות לאומי להופיע על בימות יום העצמאות.