תוספי מזון וצבעי מאכל רגילים עלולים להגביר מצבים של היפראקטיביות ובעיות קשב וריכוז במגוון רחב של ילדים, כך עולה ממחקר שפורסם היום.
זו הפעם הראשונה שחוקרים אישרו באופן פסקני ומדעי קשר שעד כה כל ההורים הרגישו בקיומו. אגודות שונות העובדות עם ילדים בעלי בעיות קשב וריכוז ובעיות היפראקטיביות המליצו בשנים האחרונות להורים שלא להשתמש בחומרים הללו במזון שהם נותנים לילדיהם. עם זאת מומחים הוסיפו לפקפק בהשערות.
המחקר הזהיר החדש מוכיח כי כמה מתוספי המזון מגבירים את היפראקטיביות ומחלישים את הריכוז במגוון רחב של ילדים, לא רק ילדים אשר אובחנו כבעלי בעיית למידה.
המחקר החדש מומן על ידי הסוכנות הבריטית לסטנדרטים של מזון ופורסם על ידי העיתון לנצט ובאינטרנט. כותבי המאמר העלו שאלות כגון: האם מאכלים המכילים תוספי מזון צריכים לשאת עליהם תווית מיוחדת? האם יש צורך לאסור לחלוטין שימוש בכמה מתוספי המזון? האם על הקפיטריות בבתי הספר בעולם לא להכניס לתפריט מאכלים עם צבעי מאכל?
המחקר הוכיח כי מצב של היפראקטיביות פגע ברמת הלימוד של הילדים. "תערובת מסויימת של תוספי מזון, שנמצאים בדרך כלל במזון ילדים העלתה באופן משמעותי את רמת ההיפראקטיביות", כך אמר ג'ים סטיבנסון, שהוביל את המחקר. סטיבנסון הוא פרופסור לפסיכולוגיה באוניבריטת סאוות'המפטון. "הממצאים מחזקים מאוד את הטענה שתוספי מזון מגבירים תופעות של היפראקטיביות, כוונות, תנועות אימפולסיביות, ופעילות יתר" בעיקר בקרב ילדים.
בתגובה למחקר, הסוכנות הבריטית לסטנדרטים של מזון פירסמו הנחיות להורים להשגיח על תזונת הילד ופעילותו הגופנית. פרופסור סטיבנסון הגדיש כי אין צורך למהר מכיוון שאילו תוצאות ראשוניות בלבד ויש עוד השערות שצריך לבדוק.
המחקר שנערך התבסס על כמה צבעי מאכל ידועים וחומרים משמרים ידועים. עורכי המחקר מודים שעל ידי הוצאת החומרים הללו מן המזון ישנה סכנה שהמזון יתקלקל יותר מהר.
זו הפעם הראשונה שחוקרים אישרו באופן פסקני ומדעי קשר שעד כה כל ההורים הרגישו בקיומו. אגודות שונות העובדות עם ילדים בעלי בעיות קשב וריכוז ובעיות היפראקטיביות המליצו בשנים האחרונות להורים שלא להשתמש בחומרים הללו במזון שהם נותנים לילדיהם. עם זאת מומחים הוסיפו לפקפק בהשערות.
המחקר הזהיר החדש מוכיח כי כמה מתוספי המזון מגבירים את היפראקטיביות ומחלישים את הריכוז במגוון רחב של ילדים, לא רק ילדים אשר אובחנו כבעלי בעיית למידה.
המחקר החדש מומן על ידי הסוכנות הבריטית לסטנדרטים של מזון ופורסם על ידי העיתון לנצט ובאינטרנט. כותבי המאמר העלו שאלות כגון: האם מאכלים המכילים תוספי מזון צריכים לשאת עליהם תווית מיוחדת? האם יש צורך לאסור לחלוטין שימוש בכמה מתוספי המזון? האם על הקפיטריות בבתי הספר בעולם לא להכניס לתפריט מאכלים עם צבעי מאכל?
המחקר הוכיח כי מצב של היפראקטיביות פגע ברמת הלימוד של הילדים. "תערובת מסויימת של תוספי מזון, שנמצאים בדרך כלל במזון ילדים העלתה באופן משמעותי את רמת ההיפראקטיביות", כך אמר ג'ים סטיבנסון, שהוביל את המחקר. סטיבנסון הוא פרופסור לפסיכולוגיה באוניבריטת סאוות'המפטון. "הממצאים מחזקים מאוד את הטענה שתוספי מזון מגבירים תופעות של היפראקטיביות, כוונות, תנועות אימפולסיביות, ופעילות יתר" בעיקר בקרב ילדים.
בתגובה למחקר, הסוכנות הבריטית לסטנדרטים של מזון פירסמו הנחיות להורים להשגיח על תזונת הילד ופעילותו הגופנית. פרופסור סטיבנסון הגדיש כי אין צורך למהר מכיוון שאילו תוצאות ראשוניות בלבד ויש עוד השערות שצריך לבדוק.
המחקר שנערך התבסס על כמה צבעי מאכל ידועים וחומרים משמרים ידועים. עורכי המחקר מודים שעל ידי הוצאת החומרים הללו מן המזון ישנה סכנה שהמזון יתקלקל יותר מהר.