קשה לתאר את מערת המכפלה בחדשים האחרונים: האולמות הומים מתפללים, אומרי תהילים, אומרי סליחות, לומדי תורה, אורחים ומבקרים. העומק הרוחני של מערת המכפלה וקדושת האבות והאמהות סוחפים יותר ויותר יהודים, בין הבאים – גם אדמו"רים, רבנים וחסידים לצידם, וגם "עמך" ישראל, ביניהם רבים כאלו שלא היו רגילים לבוא ולהתפלל בזמנים עברו.
גולת הכותרת של התהליך היתה ביום רביעי בעשרת ימי התשובה, במעמד הסליחות המרכזי המסורתי. הפעם, לא הסתפקו אנשי חברון רק בכינוס האלפים למעמד הסליחות, אלא הקדימו לו ערב התעוררות והתחזקות רוחנית, אלא נהרו אלפים רבים.
לערב הוזמינו מרצים ששוחחו על נושאי יהדות מגוונים בין ההרצאות לנשים ולבנות היתה נועה ירון – דיין,חוזרת בתשובה מחברת הספר רב המכר "מקימי" שסחפה את המאזינות בסיפורה האישי המרתק – ממסך הטלויזיה אל חיי יהדות מלאים. הגברים שמעו את הרב יהושע שפירא, ראש ישיבת רמת גן, סיירו בעקבות לוחמי חברון, ושמעו סיפורים מרתקים על סודות מערת המכפלה מפי נעם ארנון.
הגברים שמעו שיעור תורני עמוק מהגאון הרב יעקב יוסף שליט"א. בסיום התכנית העשירה התכנסו אלפים והצטרפו למערת המכפלה למעמד הסליחות, בהשתתפות הראשון לציון הרב מרדכי אליהו, שהקדים דברי התעוררות מרוממים. אמירת סליחות, תקיעות השופרות והחצוצרות,
הייתה חוויה עמוקה לאלפים הרבים שגדשו את אולמות המערה. בחצר גן המערה הוצבו מסכי ענק, בהם יכלו לצפות האלפים שלא יכלו להיכנס לתוך המערה עצמה. מחברון נמסר כי לפנות בוקר החלה לפעול מערכת ההסעות היעילה שהסיעה את המשתתפים לכל רחבי הארץ. "זה היה ערב שלא ישכח" אומר יעקב כהן מבת ים.
אנשי חברון מוסרים כי בימים הקרובים – בחול המועד סוכות – תתקיים שמחת בית השואבה המסורתית עם זמרים חסידיים רבים. גם ביום זה תתקיים תכנית עשירה ומגוונת, שתכלול סיורים באתרי חברון, הפעלות לילדים ועוד ועוד. למי ששם לב, חברון הופכת להיות מרכז רוחני – יהודי מהמובילים בארץ, כאשר ליהודים והמחפשים מוצאים בה עומק, קדושה, שורשים והיסטוריה.

