המזרחן ד"ר ניסים דנה, שכיהן כמושל העיר צידון בתקופת השליטה הישראלית במקום בעת מלחמת שלום הגליל, התייחס ביומן ערוץ 7 להתנקשות אתמול בלבנון באיש הפרלמנט הבכיר אנטואן ראנם.
הוא מזכיר בדבריו כי מדובר בחיסול שמיני או תשיעי במדינה זו, והוא משוכנע כי ידם של הסורים ברצח. דנה מזכיר כי מדובר במדינאי שקשור בפלנגות והסורים "לא עוצרים באדום", ולכן ממשיכים ברציחות כשיטה מוכרת ומקובלת בממסד הסורי.
דנה מבהיר כי על רקע התחזקות גורמים לבנוניים נוצרים ימניים וסונים מוסלמיים קם בלבנון גוש נגדי המחבר את החיזבאללה והסורים ונוצרים בעלי אוריינטציה סורית ושני הצדדים מתמודדים זה מול זה.
לטעמו של ד"ר דנה מטרת החיסולים היא להכשיר את הקרקע להשתלטות של החיזבאללה על הממסד הלבנוני מבלי להיכנס למלחמה.
להערכתו של דנה לחיסול תהיה השפעה על דעתו של הבוחר הלבנוני בבחירת הנשיא המדינה החדש במהלך השבוע הבא. "נציגי הממסד הסורי נמצאים בכל שכונה, וסודיות הבחירה לא בדיוק חזקה שם", הוא אומר ומעריך כי גם אם לא נשקפת סכנה של ממש לחיי האזרח הקטן שיצביע בניגוד לדעת הארגונים הפרו סוריים הרי שראשי חמולות חוששים להביע דעה פומבית נגד ארגונים אלו.
לטעמו של ד"ר דנה בדרכיה אלה צפויה סוריה לבצע השתלטות שקטה על הפרלמנט הלבנוני בתוך שנים אחדות. הוא מזכיר את הערכתו בעבר כי אולי צרפת תתערב כדי לבלום את המגמה הזו, בשל עברה הידוע בלבנון, אולם משזו לא עשתה זאת עד כה הוא מסופק אם מהלך שכזה יתרחש בעתיד.
לדבריו למציאות המורכבת בלבנון ולהשתלטות השקטה של סוריה על הפרלמנט שם תהיה השפעה רבה על ישראל. "אנחנו עושים היום הבדלה בין חיזבאללה לממשלת לבנון. אבל אם תהיה אחידות והתאמה בין חיזבאללה לממשלת לבנון יהיה לישראל קשה להילחם. כי מלחמה מול ממשלה לא תתקבל כל כך טוב בעולם כפי שמתקבלת מול ארגון טרור".
(יומן ערוץ 7, 'לפי שעה', משודר מדי יום בין השעה 13:00 ל-14:00)