‏בבדיקות שגרתיות שקיימו מומחי האגף ללחימה במזיקים במשרד להגנת הסביבה אותרו יתושים נגועים בנגיף קדחת הנילוס המערבי בבית גמליאל (דרומית מזרחית ליבנה) וליד כפר קיש (דרומית מזרחית לכפר תבור).

השר להגנת הסביבה, גדעון עזרא מסר כי עם קבלת תוצאות המעבדה עדכן המשרד להגנת הסביבה את הרשויות המקומיות בתחומן נמצאו היתושים הנגועים ואת הרשויות הסמוכות להן בממצאים והנחה אותן להרחיב את היקף הפיקוח וההדברה של היתושים שבשטחן.



השר עזרא הוסיף כי בכל אזור שבו מתגלה הנגיף, נערכים פיקוח והדברות יתושים מוגברים, כדי להפחית ככל האפשר את הסיכוי להעברה של הנגיף לאדם.



גיל יניב סמנכ"ל לתשתיות במשרד להגנת הסביבה מציין כי ישנו חשש להימצאותם של יתושים נגועים באזורים נוספים בארץ וקורא לציבור לפעול להפחתת כמות היתושים ע"י ייבוש מקורות מים בשטחם, בחצרות, בגגות ובמקלטים ולהודיע לרשות המקומית על כל מפגע יתושים בשטח הציבורי. כמו כן, יש להתגונן מעקיצות יתושים ע"י התקנת רשתות בחלונות הבית ומריחת תכשירים דוחי יתושים - בכל עת שנמצאים באזור נגוע ביתושים.