נשיא הכבוד של ארגון אושוויץ הבינלאומי, קורט יוליוס גולדשטיין, הלך לעולמו אתמול בברלין, בן 93 היה במותו. קורט היה מראשי הלוחמים בנאצים. הוא עשה זאת נגד גנרל פרנקו בספרד והיה מראשי המחתרת האנטי נאצית. "שנות המלחמה בספרד היו שנות הקמת החזית האנטי-נאצית, חזית שעמדה במרכז המאבק נגד גרמניה הנאצית ואף אפשרה את הניצחון על משטרו של היטלר". אמר בנאום שנשא בטקס לציון 60 שנה לשחרור אושוויץ.



גולדשטיין אסיר במחנה אושוויץ היה ממקימי ארגון אושוויץ הבינלאומי ונחשב לרוח החיה בו. עד מותו שימש כנשיא כבוד של ארגון אושוויץ הבינלאומי.



"קורט היה אדם יקר ומיוחד במינו. הוא דאג שמחנה אושוויץ יהפוך למוזיאון והקפיד להבטיח שמה שנשאר במחנה יונצח וישמר כמו שהוא למען הדורות הבאים." אמר נח פלוג, נשיא ארגון אושוויץ הבינלאומי ויו"ר מרכז הארגונים של ניצולי השואה בישראל. "עד יומו האחרון קורט הקפיד להרצות בפני הנוער על הזוועות שחוללו הנאצים, מתוך מטרה להנציח את זיכרון השואה ולהנחילה לדורות הבאים, כדי שזוועות השואה ומוראותיה לא יישכחו לעד. יהי זכרו ברוך".