צהוב עולה
החלה פריחת מבשרי הגשם: מדריכי החברה להגנת הטבע מדווחים על ריכוזים ראשונים של פריחה מרשימה ביותר של חלמוניות וסתווניות ברכס בשנית בגולן ובגליל. בקרוב- פריחה גם בהרי יהודה, חברון ובנגב
בימים אלה החלו לפרוח החלמוניות והסתווניות בצפון הארץ. מבית ספר שדה גולן וחרמונים של החברה להגנת הטבע נמסר כי פריחה מרהיבה במיוחד של חלמונית גדולה וסתוונית התשבץ ניתן לראות ברכס בשנית בגולן. החלמוניות הצהובות והסתווניות הוורודות פורחות עוד בטרם בואם של הגשמים, זאת לאחר שאגרו בבצליהן חומרי הזנה במהלך החורף והאביב.
לחלמונית ולסתוונית פרחים גדולים ובעלי צבע עז, הבולט במיוחד על רקע האדמה החומה והיבשה של סוף הקיץ. הצבע משמש מעין "שילוט פרסומת" למאביקים כמו דבורים וחיפושיות. במהלך השבועות הקרובים ניתן יהיה לראות את "המופע הצהוב" של החלמוניות גם בהרי יהודה, בדרום הר חברון, בהרי הגליל ובהר הנגב.