הכנסת אישרה הערב בקריאה שניה ושלישית הצעת חוק המגבילה את גיל המשתתפים בהגרלות מפעל הפיס ובהימורים בטוטו, בלוטו ובווינר ל-18 ומעלה. את הצעת החוק הקובעת כי הימורי קטינים אינם חוקיים יזמו יו"ר המפד"ל, ח"כ זבולון אורלב וחברי הכנסת אחמד טיבי ודב חנין.
לדברי אורלב, "כשני שלישים מכלל תלמידי ישראל השתתפו בהימורים – יותר ממחציתם השתתפו בהימורים ציבוריים. מחקרים רבים מוצאים קשר בין הימורים כפייתיים בקרב קטינים לבין ציונים נמוכים והשתמטות מבית הספר, וכן לאלימות, גניבות ושימוש בסמים ובאלכוהול. החוק יצמצם רעות חולות אלה".
בדברי ההסבר לחוק נכתב כי ישראל מדורגת במקום ה-48 בעולם בהוצאה לנפש על הימורים חוקיים, בשליש העליון של טבלת ההימורים בעולם. "בשנים האחרונות אנו עדים להתעצמותה של תופעת ההתמכרות להימורים במדינת ישראל. ההתמכרות להימורים כבעיה בקנה מידה לאומי היא חדשה בישראל, באופן יחסי, ואולם היא הולכת ומתעצמת בגלל הנגישות להימורים בכל שכבות האוכלוסייה, בגלל מגוון האפשרויות החוקיות והלא-חוקיות לעסוק בהימורים ובשל האופנתיות שבהימורים".
מחקר שנעשה בארה"ב מלמד שבני נוער העוסקים בהימורים נוטים להפוך למהמרים כפייתיים יותר ממבוגרים, ומחקרים רבים מוצאים קשר בין הימורים כפייתיים בקרב קטינים לבין ציונים נמוכים והשתמטות מבית הספר, אלימות, שימוש באלכוהול ובסמים ופעילויות בלתי חוקיות נוספות כגון גניבות, שבין השאר נועדו לממן את הוצאות ההימורים".
אורלב מציין כי לפני שנים אחדות אף נחשפה רשת הימורים שפעלה בחמישה בתי-ספר תיכוניים בתל-אביב, והתגלה כי בני הנוער נאלצו לעסוק בבלדרות סמים כדי להחזיר את חובותיהם. "מחקרים מעידים כי מספר הקטינים המתמכרים להימורים גדל ביחס ישיר לזמינות ההימורים, ונמצא כי כשני שלישים מכלל תלמידי ישראל השתתפו בהימורים – יותר ממחציתם השתתפו בהימורים ציבוריים.
מפעל הפיס והמועצה להסדר ההימורים בספורט פירסמו הנחיות פנימיות האוסרות על עובדיהם למכור כרטיסי הגרלות והימורים לבני נוער, אך מתברר כי אין די בהוראות הפנימיות כדי לבלום את התופעה".
הצעת חוק זו מגבילה את גיל המשתתפים בהימורים חוקיים כגון מפעל הפיס, לוטו וטוטו, וקובעת כי הימורי קטינים אינם חוקיים.
