מחר יצוין יום הזיכרון לשר האלוף רחבעם זאבי גנדי הי"ד. לקראת האירועים שוחח ביומן הצהרים של ערוץ 7 חברו ואיש סיעתו, סיעת מולדת, משה פלד.
פלד קובע כי דמותו של גנדי בולטת בעיקר לנוכח התחושה הנוכחית של אבדן דרך ואבדן מנהיגות. להערכתו בימים אלה היה פועל זאבי ז"ל נמרצות נגד מגמות בהוויה הציבורית הישראלית. "הוא לא היה שותק מול הפקרת אזרחים. גם אם היה בבית לא היה יושב בשקט מול המתרחש", אומר פלד.
לשאלת המראיין, יגאל שוק, לאן נעלם רעיון הטרנספר ממצע מולדת אומר פלד כי להערכתו הם היה מתבצע כיום משאל היה רעיון הטרנספר מקבל יותר משני מנדטים "אבל לצערי העניין אינו מעשי ולכן אינו רלוונטי כרגע, ולכן הולכים לפתרונות אחרים". הוא מזכיר בדבריו את תכניתו המדינית של יו"ר מולדת כיום, חבר הכנסת הרב בני אלון, ואומר: "השבוע שמענו את תכניתו של הרב בני אלון. התכנית אינה מדברת על גירוש ערבים אלא על הגדרת ירדן כמדינה הפלשתינאית. אמנם בכל אחד מאיתנו מסתתר רחבעם קטן, אבל כעת הנושא בלתי רלוונטי ובלתי מעשי ולכן צריך לדבר על חלופות ברות ביצוע וכאלה שיכולות לקבל הסכמה. לכן הצעתו של אלון ראויה ולכן התקשרתי אליו ובירכתי אותו על כך"
לשאלת הסיקור התקשורתי המצומצם לקראת יום השנה להירצחו של השר זאבי אומר פלד כי "בכיר בתקשורת אמר לי שאין להם חומרים חדשים. אבל לטעמי מסורת היא לא חומרים חדשים אלא מיחזור חומרים קיימים וישנים. כך גם בחגי ישראל. אם רוצים ממחזרים את המסורת. אבל כנראה שלא אהבו את גנדי בחייו, וכנראה שזהו גורלו גם אחרי מותו. החברה לא בטוחה בציונות, וכמאמר אולמרט היא לא רוצה להילחם ונמאס לה להיות צודקת. אלו לא הימים של גנדי".
את המונח 'מורשת גנדי' מבין פלד כ"אהבת הארץ". הוא מרחיב את דבריו ואומר שמורשת זו משמעותה היא קיומו של קשר בלתי אמצעי של כל האזרחים לארצם דרך מסורת, ותורת ישראל. דרך הכרת הריה וואדיותיה. דרך הכרת שביליה. כמו שאמר גנדי שבארץ ישראל צריך ללכת יחף כי אנחנו דורכים על פסוקים".
(יומן ערוץ 7, 'לפי שעה', משודר מדי יום בין השעה 13:00 ל-14:00)