ביומן הצהרים של ערוץ 7 שוחח המזרחן הרב ד"ר יצחק אסקופ על חזון ה"שלום" שאותו הציג אתמול יו"ר הרש"פ אבו מאזן כשהבהיר שבכוונתו לדרוש את כל שטחי יהודה, שומרון ועזה ולא להתפשר על שטח פחות מכך.



לדבריו אבו מאזן ממשיך בדרכו של יאסר עראפת אך בניגוד אליו הוא פורס את תפיסתו בגלוי בעוד ערפאת העדיף להסתיר את הדרישה האמיתית אותה הוא רואה כיעד מדיני.



לטעמו אבו מאזן מרשה לעצמו לאמר את שבליבו בגלל תחושתו שממשלת ישראל חלשה, ולנוכח עובדה זו הוא חש יכולת לדרוש כל מטר ועל כל ויתור בשטח הוא דורש אדמות מעבר לקו הירוק. "דבריו של אבו מאזן אינם מוכיחים שהוא חזק אלא שאנחנו חלשים".



"זו הייתה העמדה הפלשתינית מזה שנים. ערפאת אמר את העמדה הזו בחדרי חדרים אבל הוא חשש להגיד את הדברים כי מולו עמדה ממשלה שלא התכוונה לוותר לו".



ד"ר אסקופ קובע שאבו מאזן אינו מתון כפי שהוא מצטייר בעולם. הוא מגדיר את אבו מאזן כטרוריסט עם דם על ידיו שכעת מטעמיו הוא מוכן לשבת לשולחן הדיונים כדי להגיע להישגים מדיניים, וזאת שלא כשאר חבריו שעמדותיהם הביאו אותם לשבירת כלים וסרבנות למו"מ.



לדבריו אסור לשכוח שבמוקדם או במאוחר עלול אבו מאזן להיות מסולק מעזה וכך ישראל תמצא את עצמה מגורשת מהישובים בעוד הנהגת הרש"פ התחלפה ובראשה עומדים גורמים אחרים.



להערכתו של אסקופ הועידה המתקרבת לא תוביל להישגים מדיניים כלשהם, ובכך היא עשויה להיות מסוכנת מאוד כיוון שישראל נוטעת בלב הפלשתינים תקוות שהם צפויים לדרוש את פירעונם, וכשזה לא יתבצע למרות שבכירים כשר רמון ויתרו לכאורה כבר גם על ירושלים, עלולה להיות לכך השלכה מסוכנת מאוד לרחוב הפלשתיני.





(יומן ערוץ 7, 'לפי שעה', משודר מדי יום בין השעה 13:00 ל-14:00)