האלוף במיל. עוזי דיין, יו"ר תנועת 'תפנית', אינו משוכנע שעסקת החילופין עם החיזבאללה תוביל להצלחה גם בפרשת החיילים החטופים אלדד רגב ואודי גולדווסר. הוא מציין כי ניסיון העבר בפרשת רון ארד מעלה חששות כבדים בסוגיה זו. בדבריו הוא מספר כי כבר כשקיבל על עצמו, לבקשת המשפחות, לסייע להבאת הבנים אמר להם כי מקנן בו חשש שתסריט רון ארד עשוי לחזור על עצמו.



עם זאת מביע האלוף דיין תקווה כי ניתן לראות בעסקה שבוצעה אתמול תחילתה של תקווה שגם בה ראוי וחשוב להיאחז ולהיתלות.



דיין שב ומבקר בדבריו את התנהלות ראש הממשלה בפרשת החיילים החטופים, ומציין כי לפחות בשתי נקודות הכרעה ראוי היה לנהוג אחרת. הוא מזכיר את החתימה על הסכם הפסקת האש וקובע כי מן הראוי היה לסרב לחתום עד שיוכנס להסכם סעיף הקובע כי יימצא פתרון לסוגיית החטופים, סוגיה שבשמה יצא צה"ל למלחמה. כמו כן מציין דיין את הסרת המצור הימי מלבנון. לדבריו אסור היה להסיר את המצור בטרם ימצא פתרון לחטופים, ולטעמו ניתן היה לדרוש לפחות שאלה יועברו לידי ממשלת לבנון.



דיין אומר כי בין הממשלה והחיילים קיים הסכם בלתי כתוב בו החייל מתחייב להגיע לכל מקום בו יידרש ולבצע כל פקודה על מנת להגן על הבית, ומאידך הממשלה מתחייבת שאם יאונה לו רע היא תעשה הכול בגדר הסביר והמקובל כדי להשיבו הביתה. לטעמו של דיין החיילים החטופים ביצעו את חובתם בהסכם בלתי כתוב זה, אך ראש הממשלה לא עמד בהתחייבויותיו אלה.



לטעמו של דיין מן הראוי לקיים בימים אלה קמפיין בהנהגתה של ישראל ובו יופעל לחץ על המדינות המסייעות לשיקומה של לבנון, בדרישה שאלה לא יעבירו את הכספים למטרה זו כל עוד לא הושבו החיילים החטופים. לדבריו ניתן לערב בקמפיין שכזה ראשי קהילות יהודיות וארגוני זכויות אדם ברחבי העולם.



הוא מספר כי כבר בימי המלחמה החל הוא עצמו בקידום קמפיין כזה בצרפת ומן הראוי היה שישראל תהיה כעת בעיצומו, אך הממשלה אינה מבצעת את חובתה ואינה מבצעת מהלך שכזה.