יו"ר מועצת יש"ע, דני דיין, שלח היום בשם המועצה מכתב למפקד פיקוד המרכז, האלוף גדי שמני ובו הוא דורש ממנו לבטל לאלתר את צווי ההגבלה למספר יהודים תושבי יו"ש עליו חתם לאחרונה, האוסרים על שהייתם באיו"ש (כולל בבתיהם). במכתבו כותב דיין כי מועצת יש"ע מתנגדת נחרצות להפרעה למוסקים אך במקביל מתנגדת לצוים דרקוניים שכאלה.
יושב ראש מועצת יש"ע חותם: "תפקיד אכיפת החוק והסדר אינו תמיד פשוט. אך מבחנה של מדינה מתוקנת – ואתה נציגה הבכיר בשטח - הוא ביכולתה לבצע תפקיד זה מבלי להידרדר לפגיעה חמורה בזכויות האזרח, אנו דורשים את ביטולם המיידי של צווים אלה ".
"ההרחקה תפגע בפעילות שמצילה חיים"
ביום שני האחרון, הגיעו כחמישה עשר חיילים ושוטרים למתחם של יקותיאל בן יעקב בגבעות כפר תפוח. נציגי החוק הציגו בפני בן יעקב צו חתום ע"י אלוף פיקוד המרכז החדש גדי שמני, המורה עליו להתרחק מביתו ומיש"ע לשלשה חודשים. כששאל יקותיאל את השוטרים היכן יתגורר מעתה, ענו לו "זה לא מעניין אותנו, יש לך יומיים לערער ותוך שלשה ימים לצאת מביתך". יקותיאל טוען כי אין סיבה מוצדקת הנראית לעין לסיבת הרחקתו מביתו.
יקותיאל מנהל פרויקט של אילוף כלבים לצרכי ביטחון. חלק מלקוחותיו הם כוחות הביטחון הישראלים וכלבים רבים משמשים להגנה ממשית על תושבי המדינה וקצינים רבים סיפרו לו שהכלבים שלו הצילו נפשות. "לנתק אותי מהפרויקט שאני מנהל, שקול לסיכון נפשות ולחיסול יהודים" אומר בן יעקב.
לשאלה האם הפעילות הביטחונית עם הכלבים, עלולה להתפרש אולי כפעילות אנטי ערבית וזו אולי הסיבה לצו ההרחקה, עונה יקותיאל באופן חד משמעי "אנחנו עובדים שש שנים בפרויקט ולא הייתה ולו תלונה אחת מצד אף ערבי על הכלבים, למעט אולי מכמה מחבלים שעזרנו לצה"ל לתפוס".
"מה שכן מפחיד אותם", הוא מוסיף, "שישנם יהודים היכולים להגן על עצמם ולא תלויים בצבא ובפוליטיקאים שנותנים את ההוראות לצבא".
וישנה זווית נוספת. בן יעקב מתמודד על ראשות ועד ההנהלה של כפר תפוח, תפקיד בעל השפעה שאולי מהווה סוג של איום פוליטי. "לכל איש ישנה הזכות הדמוקרטית לבחור ולהיבחר, ותמוה שדווקא כעת מרחיקים אותי מביתי" אומר יקותיאל.