סגן נשיא ארצות הברית, דיק צ'ייני, אומר בתקיפות כי ממשלת אירן היא "מכשול הולך וגדל לתהליך השלום במזרח התיכון". בנאום שנשא סגן הנשיא בבירה, האשים צ'ייני את אירן בנקיטת גישה של עיכוב והטעיה בקשור לתוכנית הגרעין. עוד אמר סגן הנשיא כי ארצות הברית לא תרשה לאירן להחזיק בנשק גרעיני.
קצין בכיר במשמרות המהפכה האירניים, הגנרל מחמוד צ'ארבקי, איים בטלוויזיה הממלכתית באיראן כי איראן תירה 11 אלף טילים בדקה אחת, אם תותקף"."כל עמדות האויב מופו", אמר, "כוחות הקרקע של משמרות המהפכה יירו 11 אלף רקטות אל עמדות האויב בדקה הראשונה לאחר כל תקיפה נגד שטח איראן", אמר הגנרל.
ראש צוות המשא ומתן של איראן לנושאי הגרעין, עלי לאריג'אני, שנחזה על ידי אירופה כהשפעה מערבית על טהראן, התפטר בשבוע שעבר לפני השיחות החשובות באירופה על שאלת תוכנית הגרעין האיראנית. התפטרות זו מסמלת, אולי, את סוף העידן של האפשרות להגיע להסדר בין איראן לעולם.