נראה שהפירסום בישראל על חוליית מחבלי הפתח' שניסתה להתנקש בחייו של אולמרט כשביקר ביריחו הפתיע את הפלשתינים, והללו לא הספיקו "לתאם עמדות" כדי להציג גירסה אחידה. במשך היום השמיעו בכירי הרשות הפלשתינית שלוש גירסאות שונות לגבי חוליית המתנקשים.
יו"ר המודיעין הכללי ברשות הפלשתינית, תאופיק טיראווי, הכחיש את דברי דיסקין, כי מנגנוני הביטחון הפלשתיני שיחררו את חוליית המחבלים של "גדודי אל-אקצא" השייכים לפתח', אירגונו של אבו-מאזן. בשיחה עם סוכנות הידיעות הפלשתינית "מעאן" אמר טיראווי כי אנשי הקבוצה היו כל העת במעצר וכי החקירה עדיין מתנהלת בעניין. הוא האשים את ישראל בניסיון לנצל את הנושא כתירוץ או סיבה לעיכוב הליך המו"מ בין שני הצדדים.
לעומתו ראש הממשלה הפלשתיני מטעם פתח', סלאם פייאד, אמר לפני פגישתו עם יו"ר הכנסת דליה איציק, כי חוליית המחבלים שתיכננה להתנקש בחיי ראש הממשלה אולמרט אכן שוחררה, אך נעצרה שוב על ידי הרשות הפלשתינית בשבוע שעבר, וכעת חבריה מוחזקים במעצר.
פייאד אישר כי החולייה שוחררה לאחר שהוחזקה במעצר שלושה חודשים, כיוון שלא נמצאו נגדה ראיות מספיקות. לדבריו, החשודים שוחררו לאחר שהתברר כי אינם מסוכנים לסובבים אותם. עם זאת, הדגיש כי הרשות הפלשתינית תלמד את המקרה ותפיק את לקחיו.
למרות ההודאה המפורשת של פייאד, הכחיש שר החקלאות הפלשתיני, מחמוד הבאש, את האפשרות שבפתח' ניסו להתנקש בחייו של אולמרט. "הדברים אינם נכונים, לא היו ניסיונות לפגוע בראש הממשלה לא ביריחו ולא בשום מקום". הבאש אמר את הדברים בבואו לפגישה עם שר החקלאות שלום שמחון.