ראש הממשלה אהוד אולמרט הודיע ליועץ המשפטי לממשלה עו"ד מני מזוז על כוונתו להביא את הצהרת העקרונות המשותפת הצפויה בוועידת אנאפוליס לאישור הכנסת.

אולמרט כתב למזוז "בהתאם לנוהג המקובל במדינת ישראל, וכפי שנעשה הדבר על-ידי ממשלות ישראל לדורותיהן ביחס להסכמים מדיניים בעלי חשיבות." בהתאם לכך, "כל מסמך המבטא מחויבות של מדינת ישראל בנושא מדיני-צבאי בעל חשיבות, בין בדרך של הסכם, בין בדרך של הצהרה משותפת ובין בכל דרך אחרת שיש בה ליצור מחויבות משפטית, יובא בפני הכנסת."

עם זאת ציין רה"מ, כי לעת הזאת לא ניתן לאמוד עדיין את תוצאות ההליכים עם הפלסטינים, ואין לדעת אם תתגבש הסכמה, ומה יהיה תוכנה ומעמדה, וממילא אם ראוי להביאה לאישור הכנסת. עם זאת הובהר, כי בכל מקרה תוצאות ההליך המדיני יובאו לדיון בממשלה.

ראש הממשלה הודיע בעבר כי אין בכוונתו להביא הצהרה משותפת עם הפלשתינים לאישור הכנסת, אלא רק לידיעת הממשלה. בעקבות דבריו פנה ח"כ סער ליועץ המשפטי לממשלה, ודרש להביא גם את ההצהרה המשותפת לאישור המליאה.

ח"כ סער אומר בתגובה כי "התכנים הצפויים להיכלל בהצהרה משותפת של אולמרט ואבו מאזן בועידת אנאפוליס, הנוגעים להסדר הקבע, שנויים במחלוקת ציבורית עזה ועלולים להיות בעלי השלכות מדיניות עתידות מרחיקות לכת שיכבדו על ממשלות ישראל בעתיד. על כן הכרח להביאה לאישור מליאת הכנסת וטוב שראש הממשלה הבין כי עליו לעשות כן".