ח"כ עותניאל שנלר (קדימה) יוזם תיקון לחוק חסינות ח"כים, המאפשר חיפוש בדירתו, גופו או חפציו של ח"כ באישורו של שופט עליון, במידה וישנו חשש סביר כי נעברה על ידו עבירה נגד ביטחון המדינה.

השרה רוחמה אברהם, פעלה אתמול בועדת השרים לאישורו של החוק שיעלה לקריאה טרומית במליאה ביום רביעי. ח"כ שנלר מסביר כי מטרת תיקון החוק הוא למנוע מעשי בגידה מהסוג של ח"כ לשעבר עזמי בשארה שנחשד בהעברת מידע לאויב ומגע עם סוכן זר בעת מלחמה.

"כשראיתי שיש ח"כ כמו עזמי בשארה המרגל בעת מלחמה ומשתף פעולה עם האויב. בדקתי וראיתי איך לא עלו על המרגל הזה במשך החודשים שלפני כן. מסתבר שחוק חסינות חברי הכנסת נותן חסינות מפני חיפוש בכליהם ובחפציהם גם אם מדובר בדברים שהם חמורים מאוד ומסוכנים לבטחון המדינה", אמר שנלר.



"סברתי שראוי לאפשר למי שצריך באישור של שופט עליון לחפש בכל מקום, בבית, במכונית ובמחשב אם אני הולך לסכן את בטחון ישראל. ראוי שיעלו עליי מוקדם ככל שניתן ואז במקרה הטוב יגרשו אותי, ובמקרה הפחות טוב יתלו אותי בעמוד התלייה במרכז העיר. החוק נועד להעמיד את עמוד התלייה למרגלים הפועלים תחת בטחון מדינת ישראל. חסינות ח"כ לא יכולה להיות לא מבוקרת, שופט בימ"ש עליון הוא מבקר את הרלוונטיות של חוק החסינות במקרים מסוג זה", אמר.