צה"ל חיסל היום בכיר בוועדות ההתנגדות העממית ברצועה, שהיה מעורב בירי רקטות לעבר הנגב. בשעות אחר-הצהריים תקף מסוק של חיל-האוויר רכב בו נסע מחבל מבוקש. על פי מקורות פלשתיניים, בהפצצה נהרג מובארכ חסנאת (30), מהזרוע הצבאית של ועדי ההתנגדות העממית, ושני בני-אדם נפצעו. מצה"ל נמסר שההרוג היה בכיר בתשתית טרור העוסקת בירי תלול מסלול לעבר מדינת ישראל .
על פי הדיווחים הפלשתיניים, מסוקי הקרב שיגרו טיל אחד לפחות לעבר רכב פלשתיני נוסע, סמוך למחנה הפליטים נוציראת.
הפלשתינים הגבירו היום את ירי הרקטות ופגזי המרגמה. במהלך היום שוגרו שמונה רקטות קסאם לעבר ישראל. ארבע נפילות זוהו בשטחיה. אחת הרקטות פגעה ישירות בבית בשדרות, וגרמה לשני נפגעי חרדה. בבוקר נפלה רקטה אחת בחוף זיקים, אחת מערבית לגבים, ואחת באיזור כרמיה.
כמו כן, נורו במהלך היום כ-12 פצמ"רים. שמונה פצצות מרגמה נפלו בסמוך לכוחות הנדסה של צה"ל, הפועלים בשטח הפלשתיני סמוך לגדר המערכת בצפון רצועת עזה באיזור בית-חנון מול שדרות. לא היו נפגעים ולא נגרם נזק.
הצלחה לצה"ל היתה גם בפעילות בג'נין. במהלך פעילות כוח "דובדבן" בג'נין זיהה הכוח שני מחבלים חמושים, חאלד חסין ומחמד גואברה, שניהם בכירים ב"פלוגות אל-קודס", הזרוע הצבאית של ג'יהאד האיסלמי. השניים זוהו כשהם מנסים להימלט ממבנה אותו כיתר הכוח. במקום התפתחו חילופי אש בין הכוח לבין המחבלים החמושים בסיומם נהרגו שני המחבלים. במהלך חילופי האש נפצע קצין צה"ל באורח קל ופונה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים.
חאלד ראייק, בן 25, שימש כבכיר בג'יהאד האיסלאמי בשומרון. בשנים 2001-2006 היא כלוא בישראל בגין חברות בחוליית טרור שתכננה לבצע פיגוע ירי. לאחר שחרורו שב חאלד חסין לעסוק בטרור והקים חוליה יחד עם פעילים נוספים מאירגון הג'יהאד האיסלאמי באזור טול-כרם. לאחר מספר חודשים עברה החוליה לפעול באזור ג'נין.
חאלד ראייק היה אחראי להוצאת הפיגוע שסוכל בנקודת הביקורת ענבתא, ממזרח לטול-כרם, ב-12 ביולי השנה, במהלכו הגיע מוחמד עומר מחמד דיאב, מחבל פעיל אותו ארגון הטרור, לנקודת הביקורת, ופתח באש לעבר כוח צה"ל אשר אייש את הנקודה. הכוח השיב באש לעבר מוחמד דיאב והרגו. ברכבו חשף הכוח שלושה מטעני השלכה גדולים, באמצעותם היה בכוונתו לבצע פיגוע כנגד אזרחים ישראלים או כנגד כוחות צה"ל.
המבוקש השני, מחמד מחמוד מחמד גואברה, בן 20, היה גם הוא מחבל מהג'יהאד האיסלאמי. גם הוא היה כלוא בין השנים 2005-2006 לאחר שהואשם בחברות בארגון הטרור ואחראי מטעם הארגון בכפרו.
במסגרת תפקיד זה, הציע לגייס פעילי טרור לאירגון. עם שחרורו ממעצר, חזר מחמד גואברה לעסוק בפעילות טרור ופעל בשיתוף עם חאלד ראייק על מנת להוציא לפועל פיגועים. מחמד גואברה היה חברו של מוחמד דיאב וככל הנראה היה מעורב בתכנון ובהוצאת הפיגוע אשר סוכל בנקודת הביקורת ענבתא.
"פלוגות ירושלים", הזרוע הצבאית של הג'יהאד האיסלאמי, אישרו כי כוחות צה"ל הרגו את ח'אלד א-ריאק בן ה-43 המכונה "אבו צקר" ועוזרו מוחמד א-ג'ואברי. דובר הזרוע הצבאית הצהיר כי "אבו צקר" אחראי לגיוסם של עשרות פעילים ומתאבדים במהלך שנות האינתיפאדה.
ברשות המחבלים חשף הכוח שני רובי M-16, אפודי קרב ותחמושת. במסגרת פעילות זו עצר כוח צה"ל שישה מבוקשים.
בפעילות משותפת של צה"ל ושירות הביטחון הכללי שלשום בלילה בעזון, מזרחית לקלקיליה, נעצר אנור עדין עבד-אל רחמן רואן, מבוקש מה"תנזים", אשר פעל כחלק מחוליית טרור שהייתה אחראית לפיגועי ירי במרחב. רואן הועבר לחקירת כוחות הביטחון.