בימים אלה מציינות ישראל וירדן מלאת שלוש עשרה שנים להסכם השלום שנחתם על ידי המלך חוסיין וראש הממשלה רבין. שגריר ישראל בירדן, יעקב רוזן, מקווה שעם "ההגעה למצוות", היינו מלאת 13 להסכם הוא יעלה מדרגה ויגיע לבגרות. בראיון שהעניק ליומן הצהרים של ערוץ 7 הוא מביע תקווה שמספר פרויקטים כלכליים משותפים יסייעו לעלייה שכזו ברמת היחסים הירדניים-ישראליים. בדבריו הוא מדגיש את פרויקט תעלת הימים שתביא לשינוי דרמטי.
לשאלת ההבדל המשמעותי בין יחסי ירדן-ישראל ליחסי מצרים-ישראל אומר רוזן כי בעיקרו נובע השינוי מההבדל הגיאוגרפי והדמוגראפי. "בינינו לבין מצרים יש את חצי האי סיני שזה אזור ריק גדול ולכן אין התחככות יומיומית. מול ירדן בעצם אין שום מחיצה, בנוסף לכך לרבים מהירדנים יש קרובי משפחה ביהודה שומרון ובישראל בכלל, ולכן כל מה שקורה בצד אחד של הגבול משפיע באופן מיידי בעבר השני".
באשר ליכולתם של הירדנים לבלום זליגת טרור לכיוונה של ישראל, לעומת ההתנהלות המצרית המעלימה לא פעם עין מול התופעה, מסביר השגריר כי בירדן הפיקוח מבוסס על שבטים נאמנים לשלטון הירדני, ואלה אינם מאפשרים לבצע כל מהלך בתחומים אלה ללא תגובה. "במצרים המצב מעט שונה".
לשאלת המראיין, עוזי ברוך, התייחס השגריר רוזן לסוגיית ההמשכיות הישירה של המלך עבדאללה לדרכו של המלך חוסיין אביו. לדבריו מדובר בהמשכיות שמתרחשת כל העת למרות שרבין וחוסיין היו כהגדרתו "מיילדיו של ההסכם ואולמרט ועבדאללה הם יורשיו". הוא מזכיר בדבריו את המאמצים של גופים וארגונים ירדניים וישראליים ובהם השגרירויות העושים פעולות לא מעטות לחיזוק הקשרים בין המדינות.
לשאלת היחס בירדן לסוגיה הפלשתינית אומר רוזן כי התפיסה הכללית שם היא שרק לאחר שתקום המדינה הפלשתינית יוחלט שם לאיזה יחס היא תזכה בהתאם לעמדות שתציג ולהתנהלות שבה תפעל. עם זאת הוא מציין כי "מה שמעסיק את ירדן הוא משימות אחרות וחמורות ביותר בעיקר נושאים כלכליים וחברתיים. בעוד שבועיים יהיו כאן בחירות לפרלמנט והנושאים שעומדים על סדר היום הם יותר הנושאים הפנימיים ופחות נושאים בינלאומיים".