חברת המים הלאומית "מקורות" תשקיע במימון פיתוחו של גלאי חדש למזהמים במים בשיתוף עם חברת B.A.S, חברה לפיתוח מערכות התרעה ביולוגיות, הפועלת במסגרת החממה הטכנולוגית לחברות היי טק "מופת ביהודה".



ההשקעה מתבצעת במסגרת פעילותו של המרכז ליזמות של החברה "ווטק", הפועל מאז שנת 2004. המערכת הינה פטנט רשום (Pending) של חברת B.A.S הפיתוח החדשני יפעל כגלאי מקוון המאתר מזהמים פתוגניים במאגרי מים. יתרונותיו המרכזיים הם דיווח מיידי על הגורם המזהם, איתור מגוון רחב של מזהמים במערכת אחת ועלויות תפעול נמוכות, הנובעות בין השאר מגודלו הזעיר של המכשיר (כ-3-4 ק"ג).



לדברי סמנכ"ל להנדסה וטכנולוגיה ב"מקורות", רפי איפרגן: "המערכת החדשה פותחה במקור לניטור חיידקים באוויר, ובימים אלו ממש היא מוסבת לניטור מים. בשלב ראשון משקיעה "מקורות" במימון הפיתוח ובהגדרת הצרכים של המערכת. בהמשך תשקול החברה השקעה נוספת בשיווק המוצר בשוק העולמי".



מרכז היזמות "ווטק" הוקם על ידי חברת "מקורות" במטרה לסייע במציאת פתרונות חדשניים לצרכיה הטכנולוגים של החברה, בדגש על מסחור שיתופי הפעולה והידע הרב שנצבר ב"מקורות" במשך עשרות שנות פעילותה. דרך "ווטק" פונים יזמים, חברות סטארט אפ, גופי מחקר ואקדמיה ל"מקורות" ומציעים פתרונות חדשניים הרלבנטיים לתחומי פעילותה. זאת כדי שייבחנו בניסויי בטא בתוך מתקניה הרבים של החברה, כשלב בדרך להטמעתם המסחרית המלאה.