המשבר הפנימי בחמאס צובר תאוצה, כך דיווח אתמול העיתון "אלחיאת" היוצא בלונדון, המסתמך על מקורות פלשתיניים, שחלקם משתייכים לחמאס.
על פי המידע, החליטה הנהגת החמאס ברצועה להשעות את דובר הממשלה לשעבר, ראזי חמד, על רקע ביקורת שפירסם על הנהגת החמאס. חאמד פירסם בעיתון מקומי איגרת פתוחה ששיגר לבכירי החמאס, תחת הכותרת "עתה, זהו זמנים של החכמים", בה מתח ביקורת על השתלטות הארגון על עזה. על פי המקורות בחמאס, על חאמד נאסרה הגישה לבניין הממשלה בתקופה האחרונה. חאמד לא ביקר במטה הממשלה בעזה יותר משבוע.
בנוסף הושעה אחמד יוסף, יועצו הפוליטי של ראש ממשלת החמאס איסמאעיל הנייה, על רקע הצהרות מתונות שהשמיע. אלא שבניגוד לראזי חאמד, יוסף עדיין ממשיך בעבודתו והתלווה לבכיר החמאס, מחמוד אלזהאר, בפגישתו עם דיפלומטי אירופי לאחרונה.
ההחלטה משקפת את השפעתו של הזרם הקיצוני בחמאס, שכן חאמד ויוסף מייצגים את הזרם המתון בארגון.
בתוך החמאס מתחו ביקורת על החלטת הממשלה. הסיבה לביקורת היא ששני הבכירים תיווכו בין החמאס לגורמים פלשתיניים, ערביים וזרים. בחמאס יש הרואים חשיבות במגעים אלו, בתקופה בה החמאס נאלץ להתמודד עם מצור וחרם המתהדקים והולכים. אותם גורמים טוענים כי חמד ויוסף היוו בעצם גשר בין החמאס לבין גורמים ערביים.