סערה פרצה בגרמניה בסוף השבוע לאחר שנודע כי ישראל דורשת לפתוח את הסכם השילומים מ-1952, כפי שדיווח העיתון 'הארץ'. כלי התקשורת הגרמניים דיווחו בהרחבה על יוזמתו של השר רפי איתן, המופקד מטעם הממשלה על המשא ומתן בנושא עם שלטונות ברלין.

השר רפי איתן ממפלגת הגימלאים הבהיר הערב כי פירשו בגרמניה ובישראל את דבריו, כאילו דרש לפתוח את הסכמי השילומים, באופן שגוי. "אף פעם לא דיברתי על פתיחת הסכם השילומים", הבהיר השר בגלי צה"ל. "מדובר אך ורק בפרשנות של עיתון 'הארץ'. 



"אני רואה בגרמנים אחראים לניצולי השואה עד ליום האחרון של ניצול השואה האחרון. הצעתי לגרמנים להקים צוות של אנשי מקצוע מצידם וגם מצידנו, שיבדוק את הנושא לפרטים", אמר איתן.



"כל מה שאמרתי פה אמרתי גם בגרמניה", הדגיש איתן. "סיפרתי שמצבם של הניצולים מחייב בחינה והסברים". לדבריו, כל טענותיו ודרישותיו נידונו בישיבות ממשלה בישראל: "הממשלה החליטה בישיבות בנושא ניצולי השואה שורה של החלטות לגבי השלב האחרון של חייהם. זה אכן מחייב השקעה ותוספות של כסף".



לדידו של איתן, ישנה שורת נושאים שמחייבים תוספת כסף: תוחלת החיים של הניצולים, השקעה רבה בשלב האחרון של חייהם ועוד נושאים: "קיבלנו גם 170 אלף פליטים וניצולי שואה מהגוש הסובייטי", ציין השר. "נוסף לכך, 8 אלף ניצולים שנפלו בין החוקים השונים בישראל ולא קיבלו דבר".