מבקר המדינה מיכה לינדשטראוס אישר כי החשב הכללי הודיע על כוונתו לפרוש מתפקידו בעוד כחודש, המבקר החליט כי צו ההגנה לחשב הכללי ירון זליכה, יהיה בתוקף עוד כחודש, עד 7 בדצמבר.

המבקר הודיע כי בעקבות ההודעה שקיבל מזליכה הורה המבקר על הפסקת הבדיקה שנערכה בעניינו, "משרד מבקר מדינה ונציב תלונות הציבור בדק באופן יסודי ומעמיק, באמצעות צוות בירור מיוחד, בראשות מנהל נציבות הציבור - עו"ד הלל שמגר, את תלונתם של ח"כ שלי חימוביץ וח"כ פרופ' אריה אלדד שהתלוננו בפני המבקר על דרך סיום כהונתו של החשב הכללי כחושף שחיתות. צוות הבירור שמע עדים רבים, ביניהם ראשי משרד האוצר בהווה ובעבר ואסף ראיות ומסמכים. עם הודעתו של ד"ר ירון זליכה, הורה מבקר המדינה על הפסקת עבודת הצוות הבכיר".

המבקר החליט כי ניתן לפעול מיידית למינוי חשב כללי חדש במשרד האוצר,"מבקר המדינה משוכנע ששר האוצר וראשי משרדו והחשב הכללי, יסיימו את שירותו של ד"ר ירון זליכה בשירות הציבור כמקובל וכנדרש לעובד בכיר במעמדו, זאת גם בשים לב, של כל הגורמים, לתפקודו הראוי של הגוף בו הוא עובד".

בהודעת המבקר נאמר עוד "בצו זמני שניתן לד'"ר ירון זליכה, הדגיש מבקר המדינה כי החשב הכללי, ד"ר ירון זליכה, במהלך עבודתו, פעל באופן נמרץ למען טוהר המידות בשירות הציבורי ולמאבק בשחיתות הציבורית. במסגרת זו חשף ומנע מספר פרשיות שחיתות שלטוניות.